- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σύμφωνα με το Associated Press η Εθνική Αρχή Κτηνιατρικής και Ασφάλειας Τροφίμων της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2012 παρήγαγε 6.300 τόνους κρέατος από άλογα, μουλάρια και γαϊδούρια. Το κρέας πέρασε τους υγειονομικούς ελέγχους και αναφέρεται ότι το 97% της παραγωγής στάλθηκε σε 35 μονάδες επεξεργασίας κρέατος στις εξής χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ολλανδία.
Γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι ο χαρακτηρισμός του κρέατος αλόγου ως μοσχαρίσου αποτελεί προϊόν μιας αλυσίδας εφοδιασμού που εμπλέκονται Ρουμάνοι σφαγείς μαζί με Ολλανδούς και Κύπριους μεσάζοντες.
Να τονίσουμε για τους Έλληνες καταναλώτες ότι το κρεάς αλόγου, μουλαριού ή γαϊδάρου δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία -τουναντίον. Ζήτημα δημόσιας υγείας τίθεται μόνο στην περίπτωση που το κρέας δεν είχε περάσει υγεινομικό έλεγχο και σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει περάσει. Το θέμα αγοράζω μοσχαρίσιο κρέας και τρώω άλογο είναι άλλο...