Αρχειο

Χριστόφιας: Η Κύπρος είναι κατατρεγμένη. Φεύγω πικραμένος...

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34800-76296.jpg

Κατά τη διάρκεια ομιλιών του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε την πικρία του σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η χώρα του από τη στιγμή που προσέφυγε η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης.

"Ομολογώ ότι φεύγω πικραμένος ως μέλος του Συμβουλίου της ΕΕ. Η Κύπρος είναι κατατρεγμένη", φέρεται να τόνισε στην συνομιλία του με τον έλληνα πρωθυπουργό. Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Χριστόφιας ενδέχεται να μην επανεκλεγεί σε αυτές τις Προεδρικές εκλογές, μιας και ο πολιτικός του αντίπαλος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αναστασιάδης φέρεται να συγκεντρώνει το 40% των εκλογέων στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την προεδρική θητεία του Χριστόφια απολύτως επιτυχημένη και ειδικότερα την περίοδο της κυπριακής Προεδρίας στο Ευρωπαικό Συμβούλιο, λέγοντας«Αγαπητέ Δημήτρη, αποφάσισες ο ίδιος να τερματίσεις τη θητεία σου την πολυετή και τη δράση σου την πολιτική, ήταν μια γενναία απόφαση, σπάνια, οι πολιτικοί -να το πω έτσι απλά- τα παρατάνε, βλέποντας ότι ήρθε η ώρα να φύγουν. Εσύ το έκανες. Πιστεύω ότι η ιστορία θα δικαιώσει πολλές από τις επιλογές σου».

Απαντώντας ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την έμπρακτη συμπαράσταση και τη συνεργασία του. Μάλιστα,το απόγευμα ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ