Αρχειο

Παραμένουν στους δρόμους οι αγρότες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34595-76021.jpg

Στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζουν νέα διαμαρτυρία για σήμερα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έξω από το κτίριο της ΟΠΕΚΕΠΕ και στη μία στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα. Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε για την Κυριακή πανελλαδική σύσκεψη όλων των αγροτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα για να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Οι αγρότες απέρριψαν τις προτάσεις της κυβέρνησης και καταγγέλλουν εμπαιγμό από την πλευρά της. «Ούτε καν μας ανακουφίζουν» σχολίασε ο συνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας και υποστήριξε ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό των αγροτών, ύστερα από πολλά χρόνια».

Όσον αφορά τα μπλόκα, αυτό της Ημαθίας ενισχύεται διαρκώς τόσο από αγρότες που προσέρχονται από Πέλλα και Πιερία, καθώς και από οδηγούς ταξί και εμποροϋπαλλήλους. Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάρουν το δρόμο προς το παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών-Καβάλας, ενώ μια μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του Δήμου Αμφιπόλεως. Σε Δράμα και Καβάλα οι αγρότες ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων. Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ