Αρχειο

Εν λευκώ από τη Lucinda Childs

Στο Μέγαρο Μουσικής

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34570-75981.jpg

Η κορυφαία αμερικανίδα χορεύτρια, χορογράφος, αλλά και σκηνοθέτης Λουσίντα Τσάιλντς, δημιουργός με τους Philip Glass και Bob Wilson της θρυλικής παράστασης της όπερας Einstein on the beach (O Αϊνστάιν στην παραλία) έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καλεσμένη της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα δικής της επιλογής. Πριν από τη συναυλία θα πραγματοποιηθεί προβολή με αποσπάσματα από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της Λουσίντας Τσάιλντς, καθώς και συζήτηση με τους Γιώργο Πέτρου και Πάρι Μέξη. Η εκδήλωση, ανήκει στη σειρά “Εν λευκώ” του κύκλου “Μετατροπίες”, στο πλαίσιο της οποίας η Καμεράτα αναθέτει ... εν λευκώ σε σημαντικούς δημιουργούς τη διαμόρφωση του προγράμματος μιας συναυλίας με έργα δικής τους επιλογής.

Τα έργα του προγράμματος που επέλεξε η Λουσίντα Τσάιλντς για την ‘εν λευκώ’ συναυλία της Καμεράτα, εκτείνονται χρονικά από την εποχή του μπαρόκ και φτάνουν μέχρι τη σύγχρονη μουσική δημιουργία:

«Άρια» (Air) από τη δημοφιλέστατη Σουίτα αρ. 3 σε ρε μείζονα, BWV 1068 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685 – 1750).

Το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.2 με τίτλο “The American Four Seasons” του κορυφαίου αμερικανού μινιμαλιστή συνθέτη και επί σειρά ετών συνεργάτη της Τσάιλντς, Φίλιπ Γκλας.

Το «Ειδύλλιο του Ζήγκφρηντ», το ερωτικό συμφωνικό αριστούργημα του Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Το μινιμαλιστικό «Shaker Loops» του Τζον Άνταμς.

Σάββατο 16/2, 20.30, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

€19, 30 (Διακεκριμένη ζώνη). €7 (Φ/Νέοι/Άνεργοι/ΑΜΕΑ), 12 (65+/Πολύτεκνοι)

Πληροφορίες: 210 7282.333, www.megaron.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ