Αρχειο

Απομακρύνονται από το ελληνικό καλοκαίρι οι Γερμανοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34558-75951.jpg

Μόλις το 0,8% των Γερμανών δηλώνουν ότι σκοπεύουν φέτος να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, όταν το 2012 το ποσοστό αυτών που έκαναν τουρισμό στη χώρα μας ήταν 1,7% και το 2009, πριν από την κρίση, 3,3%. Όλα τα προηγούμενα ανακοινώθηκαν χθες, στην παρουσίαση της 29ης τουριστικής μελέτης του Ιδρύματος Για Ζητήματα του Μέλλοντος, στο Αμβούργο.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ μακριά από τα αποτελέσματα του 2009 στον τουριστικό τομέα. Από τη μία πλευρά η εικόνα της χώρας στη Γερμανία δεν είναι το καλύτερο, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο που έχουν ελκυστικές προσφορές για τους Γερμανούς. Υπό την έννοια αυτή δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το 2013 πολλοί Γερμανοί θα προτιμήσουν την Τουρκία, την Ισπανία ή την Ιταλία» δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ινστιτούτου, καθηγητής Ούλριχ Ράινχαρντ.

Σύμφωνα με τον κ. Ράινχαρτ, η εικόνα της Ελλάδας είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από 6 μήνες, ωστόσο το κυριότερο πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται: οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα. Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι οι τιμές. Η Τουρκία είναι σαφώς φθηνότερη, ενώ στην Ελλάδα το επίπεδο των τιμών είναι σαν της Ιταλίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ