Αρχειο

Τα πλοία φεύγουν, οι ναυτεργάτες διαμαρτύρονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34443-75773.jpg

Αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους ναυτεργάτες απεργούς να προσεγγίσουν το υπουργείο Ναυτιλίας. Μια κλούβα έκλεισε το δρόμο της πορείας διαμαρτυρίας. Ο υπουργός Ναυτιλίας θέλησε να κατέβει στο σημείο, να μιλήσει μαζί τους και να πάρει ο ίδιος το ψήφισμά τους, κάτι που όμως οι απεργοί το αρνήθηκαν. Οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα πως η πορεία θα συνεχίσει προς τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, όπου και έληξε. Στην πορεία συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ το «παρών» έδωσαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλος.

Μέχρι στιγμής ο απόπλους των πλοίων από την πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά, για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη συνεχίζεται κανονικά αλλά με καθυστερήσεις, μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών από την κυβέρνηση. Για «πρωτοφανή βία και τρομοκρατία» από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά κάνει λόγο από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΝΟ η οποία συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης δήλωσε πρόθυμος για νέο γύρο διαλόγου με τους ναυτεργάτες . «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έρθουν να συζητήσουμε, ακόμα και σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Ο πρόεδρος της ΠΝΟ Αντώνης Νταλακογιώργος ανακοίνωσε ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όταν κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή. «Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με αυτά τα κατασταλτικά μέτρα θα σταματήσουμε κάνουν μεγάλο λάθος θα μας βρουν μπροστά τους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ .

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ