Αρχειο

Την Τρίτη το πρωί αποφασίζουν οι ναυτεργάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34365-75642.jpg

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στους ναυτεργάτες, με τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη να καλεί τους απεργούς, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα διάρκειας δυόμιση ωρών, να αποφασίσουν αύριο για τη λήξη της απεργίας τους. Σε διαφορετική περίπτωση, είπε ο κ. Μουσουρούλης, η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το υπουργείο προτίθεται να ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπως την καταβολή των δεδουλευμένων, από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, σε δύο δόσεις (σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν και τους 8 μήνες), την ανεξαρτησία του Οίκου Ναύτου (ο φορέας υγειονομικής περίθαλψης των ναυτικών) και την αυτοτέλεια του γραφείου ευρέσεως εργασίας.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε ότι αναμένει εγγράφως τις θέσεις του υπουργού, με τους ναυτεργάτες να μην έχουν πάρει τις απαντήσεις που θα ήθελαν στα θέματα των συμβάσεων των κατώτερων πληρωμάτων της ποντοπόρου ναυτιλίας, τις οργανικές θέσεις τους χειμερινούς μήνες και τη δεκάμηνη υποχρεωτική δρομολόγηση των πλοίων.

Οι ναυτεργάτες, οι οποίοι αύριο θα μπουν στην έκτη ημέρα απεργίας, θα αποφασίσουν το πρωί για το τι θα κάνουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ