Αρχειο

Δεμένα πλοία στον Πειραιά έως την Τετάρτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιχειρώντας να σκληρύνει τη στάση της, η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε και προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Επιμηκύνοντας με την απόφασή της τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που μετρούν ήδη πέντε μέρες, έως τις 6 Φεβρουαρίου, η ΠΝΟ επιδιώκει την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας θεωρώντας πως οδηγεί στην ανεργία κι άλλους ναυτεργάτες και χαρακτηρίζοντάς το ως «ταφόπλακα».

Αποφασίζοντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με 14 ψήφους υπέρ και 1 στη σημερινή της συνεδρίαση, η ΠΝΟ ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσής με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ «το σχέδιο αυτό ουσιαστικά καταργεί εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά, μεταξύ άλλων, τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και την δεκάμηνη απασχόληση στην Ακτοπλοΐα, ενώ προκειμένου για τα ποντοπόρα φορτηγά πλοία, κατεδαφίζει τον θεσμό της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μια και εισάγεται στο χώρο της ναυτικής εργασίας η διαδικασία σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας, που θα καταρτίζονται μεταξύ του πλοιοκτήτη και του Έλληνα ναυτικού για ναυτολόγηση σε θέση κατώτερου πληρώματος».

Εντωμεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 12.00 τα ναυτεργατικά σωματεία στο λιμάνι του Πειραιά.