Αρχειο

Ιταλία: 16 τραυματίες από ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βάσει του τελικού απολογισμού, το αεροσκάφος τύπου Atr42 της εταιρίας Carpatair που εκτελούσε το δρομολόγιο Πίζα-Ρώμη για λογαριασμό της Alitalia και κατέληξε εκτός διαδρόμου προκάλεσε τον τραυματισμό δεκαέξι ατόμων.

Για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης, Leonardo Da Vincei-Fiumicino, εξέδωσαν ανακοινώσεις τόσο η εταιρία Alitalia-που αιτήθηκε στην εταιρία Carpatair την άμεση διακοπή των πτήσεων που πραγματοποιεί από Πίζα και Μπολόνια προς Ρώμη, όσο και ο Ιταλικός Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, Enac. Στις ανακοινώσεις γίνεται λόγος για ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο διεθνή αερολιμένα και μπορούν να θεωρηθούν ως ένα πιθανό αίτιο. Το Atr42 άγγιξε το έδαφος και πήρε ύψος δύο φορές για να καταλήξει εκτός διαδρόμου όταν έσπασαν οι τροχοί του όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στο αεροσκάφος της ρουμανικής Carpatair επέβαιναν πενήντα άτομα εκ των οποίων τέσσερις αποτελούσαν μέλη του πληρώματος. Από τους δεκαέξι τραυματίες, σοβαρότερη θεωρείται η κατάσταση δύο επιβατών δίχως όμως να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.