Αρχειο

11+1 νέοι καλλιτέχνες εκθέτουν στην βιτρίνα του βιβλιοπωλείου Ίκαρος

... με αφορμή τα 70 του χρόνια

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιδιαίτερο τόνο για τον Ίκαρο κατά το 2013 δίνει η εικαστική παρέμβαση στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου του Ίκαρου στην οδό Βουλής 4 από ομάδα νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων του Ζ’ εργαστηρίου της ΑΣΚΤ του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Ο ίδιος ο Γιάννης Ψυχοπαίδης επιμελείται τα “Ημερολόγια Βιτρίνας: 11+1 Νέοι Καλλιτέχνες”.

Η βιτρίνα θα λειτουργεί ως χώρος αυτόνομης εικαστικής δράσης και θα εγκαινιάζεται στην αρχή κάθε μήνα. Κάθε καλλιτέχνης εκθέτει στη βιτρίνα του ιστορικού καταστήματος στη Βουλής 4. Τα Χριστούγεννα η εικαστική παρέμβαση θα είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς της ομάδας.

Οι έντεκα καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα “Ημερολόγια Βιτρίνας” είναι με τη σειρά παρουσίασης του έργου τους οι : Μπέσσυ Ράλλη, Αλέξανδρος Βέργης, Γιάννης Χειμωνάκης, Λίζα Καρατζά, Άντα Αναστασέα, Φωτεινή Παλπάνα, Αλίκη Παππά, Βάσω Τζούτη, Δημήτρης Κατσούδας, Νατάσα Μπιζά, Νίκος Σεπετζόγλου.

Την πρώτη βιτρίνα θα σχεδιάσει η εικαστικός Μπέσσυ Ράλλη και θα παρουσιαστεί στο κοινό την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 19.00. Η έκθεση του έργου της Μπέσσυς Ράλλη στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου Ίκαρος θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

Το κρασί των εγκαινίων είναι ευγενική χορηγία της Οινοποιίας TSANTALI

Εκδόσεις Ίκαρος, Βουλής 4, Αθήνα