Αρχειο

Σύλληψη για κατά συρροή βιασμούς και ληστείες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 31χρονο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς και ληστείες σε βάρος γυναικών στην περιοχή του Διονύσου την τελευταία τετραετία. Με εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του φερόμενου ως βιαστή δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τον Νικόλαο Κουρέα του Πολυζώη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στο Κορωπί Αττικής,

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί κατά την έρευνα και σε συνδυασμό με την εξέταση του 31χρονου προέκυψε ότι πάντα ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Χρησιμοποιούσε διαφορετικό όχημα κάθε φορά και πήγαινε σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αναζητούσε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, τις οποίες εντόπιζε συνήθως σε στάσεις.

Στη συνέχεια, αφού τις έπειθε να μπουν στο όχημα του, παραπλανώντας με ευγενικό τρόπο ότι θα τις μεταφέρει σε κάποιο σημείο του προορισμού τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες. Εκεί, χρησιμοποιώντας βία και απειλές με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του. Παράλληλα οι αστυνομικοί καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει για τη δράση του 31χρονου να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.