Αρχειο

Οι πολικές αρκούδες, ο Ridley Scott και η απόλαυση της ζωής

Ταινία animation με τις πολικές αρκούδες της Coca-Cola

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34076-75295.jpg

Έχουν περάσει 90 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση πολικών αρκούδων σε διαφημιστικό. Γυρνάμε στο μακρινό 1922 όταν η Coca-Cola αποφάσισε να λανσάρει μια έντυπη διαφήμιση στην Γαλλία όπου οι πρωταγωνιστές ήταν πολικές αρκούδες. Έκτοτε οι πάγοι μπορεί να λιώνουν αλλά η Coca-Cola εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις πολικές αρκούδες στις διαφημίσεις της. Φυσικά η επιλογή δεν είναι τυχαία. Οι πολικές αρκούδες δεν συμβολίζουν μονό την άγρια ζωή ή την αγνότητα αλλά παραπέμπουν στην δύναμη για ζωή ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Μεταφέροντας αυτή την δύναμη στον κόσμο της κινούμενης εικόνας, οι πολικές αρκούδες στα spot της Coca-Cola φέρουν πάντα μια σφοδρή επιθυμία για απόλαυση της ζωής και της κάθε στιγμής της. Και τώρα στο ξεκίνημα του 2013 η Coca-Cola σε συνεργασία με τον μεγάλο Ridley Scott (σκηνοθέτης των: Alien, Ο Μονομάχος, Προμηθέας κ.α.) ως παραγωγό και τον ταλαντούχο John Stevenson (Kung Fu Panda) ως σκηνοθέτη αποφάσισαν να να μας παραδώσουν μια γενναία δόση από πολικές αρκούδες. 

Στην ταινία των έξι λεπτών που ακολουθεί πρωταγωνιστούν πέντε πολικές αρκούδες. Ο μπαμπάς Kaskae, η μαμά Sakari, τα δίδυμα αδέλφια Zook και Jak και η μικρή Kaia μάς ταξιδεύουν στο παγωμένο τους βασίλειο για να μας υπενθυμίσουν με τον πιο γλυκό τρόπο την αξία της οικογένειας και τη χαρά που μπορούμε να αντλήσουμε μέσα από τις ζεστές οικογενειακές στιγμές, έναν ακόμη λόγο να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο!


Coca-Cola και πολικές αρκούδες: Η κινηματογραφική ιστορία τους

Το 1993, οι πολικές αρκούδες εμφανίστηκαν στη διαφήμιση της Coca-Cola "NorthernLights", που τις έδειχνε να παρακολουθούν το Βόρειο Σέλας (τη δική τους «ταινία») και να πίνουν παγωμένη Coca-Cola από το μπουκάλι. Η διάσημη διαφήμιση του 1993 δημιουργήθηκε από τον KenStewart, ο οποίος εμπνεύστηκε από το κουτάβι του, ένα Λαμπραντόρ ριτρίβερ, που σύμφωνα με τον ίδιο έμοιαζε με πολικό αρκουδάκι.

Όπως δήλωσε ο KenStewart, «θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χαρακτήρα ο οποίος να είναι αθώος, διασκεδαστικός και να αντικατοπτρίζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά που θέλουμε να ονομάζουμε ανθρώπινα».

Μια χρονοβόρα, περίπλοκη διαδικασία χρειάστηκε προκειμένου οι χνουδωτές και πάντα διψασμένες φιγούρες της Αρκτικής να έρθουν στη ζωή. Ταινίες και φωτογραφίες πραγματικών πολικών αρκούδων μελετήθηκαν διεξοδικά, προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητό το πώς οι αρκούδες κουνούν το κεφάλι τους, το σώμα, τα χέρια και τα πόδια τους. Ένας γλύπτης έφτιαξε μια απεικόνιση του κεφαλιού της αρκούδας με πηλό, προκειμένου να προσδιοριστεί η τρισδιάστατη μορφή των αρκούδων. Η κίνησή τους δημιουργήθηκε καθώς οι σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων «έπλεξαν» την πορεία των αρκούδων στον υπολογιστή.

Μετά το ντεμπούτο τους, οι πολικές αρκούδες έχουν εμφανιστεί σε πολλές διαφημίσεις της Coca-Cola, συμπεριλαμβανομένων δύο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1994 στις οποίες μια αρκούδα γλιστρούσε από ένα έλκηθρο και εκτοξευόταν σε ένα άλμα του σκι. Αρκουδάκια έκαναν επίσης το ντεμπούτο τους σε μια χριστουγεννιάτικη διαφήμιση, στην οποία μια οικογένεια αρκούδων διαλέγει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ