Αρχειο

Πορεία του ΠΑΜΕ στη ΓΑΔΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34062-75243.jpg

Περίπου 100 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν πορεία προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους 30 προσαχθέντες συναδέλφους τους, οι οποίοι είχαν νωρίτερα καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Έξω και γύρω από το υπουργείο Εργασίας παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πριν από λίγο δόθηκαν στην κυκλοφορία οι οδοί Σταδίου και Πεσμαζόγλου.

Σε περίπου 30 προσαγωγές διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι είχαν καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εργασίας, προχώρησε η αστυνομία.Ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εμποδίσει το λεωφορείο με τους προσαχθέντες να αποχωρήσει, κάνοντας αλυσίδα γύρω από το μπροστινό μέρος του οχήματος, ενώ ένας διαδηλωτής χτύπησε με το κράνος του το παρμπρίζ και προκάλεσε φθορές. Το λεωφορείο με τους προσαχθέντες αποχώρησε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ. Μέσα στο λεωφορείο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και δύο τραυματίες.Νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης έξω από το κτήριο του υπουργείου, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε διαδηλωτές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ένταση έξω από το υπουργείο.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ