Αρχειο

«Μαύρα» ενεχυροδανειστήρια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιεί εντατικά το ΣΔΟΕ στα ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού, ανακαλύφθηκε αδήλωτη αποθήκη ενεχυροδανειστηρίου σε υπόγειο κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας από την οποία οι άντρες του Σώματος κατέσχεσαν τέσσερις σακούλες με κοσμήματα βάρους 35 κιλών που ήταν έτοιμα για λιώσιμο και 29 κουτιά με χρυσά και αργυρά κοσμήματα.

Επίσης εντόπισαν παράνομο ενεχυροδανειστήριο στη Θεσσαλονίκη με δικό του χώρο τήξης χρυσού και στο οποίο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τιμολογίου πώλησης για κοσμήματα αξίας 26.240 ευρώ και η μη έκδοση παραστατικού αγοράς - δελτίου αποστολής για χρυσά κοσμήματα αξίας 80.000. Κατασχέθηκαν 26.000 ευρώ μετρητά, κοσμήματα αξίας 80.000, οι συσκευές τήξης χρυσού, μια ζυγαριά ακριβείας και μια συσκευή καθαρισμού κοσμημάτων.

Ο ελληνοαυστριακός ιδιοκτήτης της παράνομης επιχείρησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Περισσότερες από 300 τέτοιες επιχειρήσεις έχει ελέγξει μέχρι στιγμής το ΣΔΟΕ στις οποίες έχει διαπιστωθεί παραβατικότητα άνω του 50%. Η κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ πραγματοποιεί επίσης και τον έλεγχο των αεροπορικών αποστολών και εξαγωγών χρυσού από τη χώρα μας.