Αρχειο

Επίταξη για τους απεργούς του μετρό

Αντιμέτωποι με ποινικές συνέπειες αν δεν επιστρέψουν στη δουλειά τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33702-74646.jpg

Πολιτική επιστράτευση για τους εργαζόμενους στο μετρό και επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Πλέον, εάν οι εργαζόμενοι δεν επιστρέψουν στη δουλειά τους θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές συνέπειες.

«Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είναι προειδοποιήσει ότι εάν υπάρξει τέτοια εξέλιξη «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα πραγματοποιήσουν σε λίγη ώρα συνέλευση, ενώ αποφάσεις αναμένονται και από τους εργαζόμενους στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και ζητούν να ισχύσει η υπάρχουσα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι τη λήξη της μετενέργειας (Ιούνιος) και να ξεκινήσει διάλογος για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ