Αρχειο

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι δηλώνουν ανυποχώρητοι στον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, που απεργούν για όγδοη ημέρα, είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια περιμένοντας την εκτέλεση του τελεσίγραφου της κυβέρνησης, «να σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ή επέμβαση αστυνομική ή απολύσεις, οι εργαζόμενοι απαντούν: «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού».

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος «δεν υπάρχουν φημολογίες για επέμβαση, για ΜΑΤ, ούτε απειλές. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχουμε μια απεργία για όγδοη μέρα κι έχουμε καλέσει τους απεργούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απεργία στο μετρό, δεν θα λειτουργήσουν από τις 12:00 έως τις 16:00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Κανονικά λειτουργούν τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.

Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις  ενώ το ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον  υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.