Αρχειο

Πόσα κιλά γκλίτερ αντέχεις;

Οι Hard Ton την Παρασκευή 25/1 στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33664-74609.jpg

O Max είναι 150 κιλά ή κάτι τέτοιο. Όσο και η μακαρίτισσα η Divine. Ή όσο τρεις Grace Jones μαζί. Ή ενάμισης Boy George. Τέλος πάντων, το καταλάβατε.

Ο Max είναι από την Padova της Ιταλίας, γνωστή φυσιογνωμία στην τοπική clubland μια και ξεκίνησε σαν μπάρμαν από τα γκέη αρκουδοπάρτι Feed The Bears στη Bologna. Παράλληλα είναι και τραγουδιστής σε heavy metal συγκρότημα, οπότε προσθέστε και επιρροές από Queensrÿche και Judas Priest στη ζυγαριά.

n

Ένα βράδυ του 2008 ο Max γυρόφερνε στα sites για λάτρεις του τριχώματος και των πολλών κυβικών κι εκεί γνωρίστηκε με τον DJ Wawashi, όπου ανακάλυψαν πολλά κοινά σημεία να τους συνδέουν. Τα κυριότερα ήταν η Γούνα και η electro disco / house. Αν και έπρεπε να φτάσει 2009 για να γνωριστούν σε ένα πάρτι, τελικά η χημική ένωση επιτεύχθηκε κι έτσι οι δυο τους δημιούργησαν το ντουέτο Hard Ton.

Εκστατικό glam με ιερόσυλη διάθεση, ήχο ανάμεσα σε Fischerspooner και Tiga, με ρομαντικές μελωδικές στροφές που αμέσως επιστρέφουν σε ένα οργιαστικό beat που σου γδέρνει τα τριχωτά σου σημεία με μεταλλικό αντικείμενο. Ένα disco metal, το οποίο οι Hard Ton το κατασκευάζουν αποκλειστικά και μόνο με αναλογικό, vintage εξοπλισμό, κλασικά σύνθι όπως τα 303, 606, 707, Oberheim DMX, Korg Monopoly, MS20, Prophet V5 και η λίστα συνεχίζεται. Πόσο σέξι;

Ακόμα πιο σέξι, ναι.. Η μουσική και η παρουσία τους έχει περιγραφεί με μία υπόθεση: «Πώς θα ήταν και θα ακουγόταν η Divine εάν την είχαν απαγάγει εξωγήινοι και μετά την είχαν ρίξει πίσω στην Ιταλία;».

You get the picture. Ή μάλλον όχι. ΔΕΝ την έχεις την εικόνα αν δεν δεις ζωντανά τον Max δεμένο με τα δεκάδες κορδόνια, σφηνωμένο μέσα στον λάτεξ κορσέ του, βαμμένο με τόνους γκλίτερ μπογιάς, τον γυμνό ντράμερ, την φραουλί-μαλλί κιθαρίστρια, την παράσταση που κάθε electro disco πάρτι θέλει να έχει.

Οι Hard Ton περιοδεύουν σαν μουσικό σχήμα αλλά και live show / dj set. Έχουν συνεργαστεί με ονόματα όπως Dimitri From Paris, Billie Ray Martin, Nina Kraviz, Stefano & Bene, Barking Dogs, Discodromo και έχουν παίξει σε φεστιβάλ όπως το Lovebox του Λονδίνου, το Wire στο Τόκιο και το Pigalle στο Παρίσι.

Τώρα ήρθε η ώρα να ξεφρενιάσουν και στην Αθήνα για μια νύχτα, την Παρασκευή 25/1, στο Apartment. Αναμένεται συνωστισμός, γκλαμ, φαν και τριχοφυία.

Πριν πάτε, θυμηθείτε – όταν ρωτήθηκε ο Max από πού εμπνέεται για τη μουσική των Hard Ton, απάντησε: «Γούνες, διαμάντια, σαμπάνια».


Info:

Θα ανοίξουν και θα κλείσουν τη βραδυά οι residents Eliot & Denis D’or.

The Apartment (Athens Club), Κολωνού 76.

Παρασκευή 25/1/2013 – Είσοδος 7€ με ποτό μέχρι τη 1 και 10€ με ποτό μετά τη 1.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ