Αρχειο

Τέσσερις ένοπλοι και μια χύτρα αναζητούνται για τη βομβιστική επίθεση στο «The Mall»

Τουλάχιστον τέσσερις δράστες διακρίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στα δεκάδες βίντεο της βομβιστικής επίθεσης, το πρωί της Κυριακής, στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών, ίσως στην τοποθέτηση βόμβας συμμετείχαν για λόγους κάλυψης έξι ή επτά άτομα τα οποία πιθανότατα ήταν όλα οπλισμένα. Όπως προκύπτει από την αρχική εξέταση του οπτικού υλικού οι δράστες φορούσαν καπέλα τζόκεϊ και σκούφους.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33417-74106.jpg

Τουλάχιστον τέσσερις δράστες διακρίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στα δεκάδες βίντεο της βομβιστικής επίθεσης, το πρωί της Κυριακής, στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι.

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών, ίσως στην τοποθέτηση βόμβας συμμετείχαν για λόγους κάλυψης έξι ή επτά άτομα τα οποία πιθανότατα ήταν όλα οπλισμένα. Όπως προκύπτει από την αρχική εξέταση του οπτικού υλικού οι δράστες φορούσαν καπέλα τζόκεϊ και σκούφους.

Εκτιμάται ότι ως εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιηθεί ζελατοδυναμίτιδα, τοποθετημένη μέσα σε χύτρα ταχύτητας, και πιθανώς ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο).

Χύτρα ταχύτητας έχει χρησιμοποιήσει σε βομβιστικές επιθέσεις η οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ANFO, έχουν χρησιμοποιήσει, επίσης, οι «Πυρήνες» και πριν απο αυτούς ο Επαναστατικός Αγώνας.

Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημείωναν την Κυριακή το βράδυ, ότι οι κινήσεις των δραστών έμοιαζαν ιδιαίτερα με τις κινήσεις πολλών ατόμων που συμμετείχαν σε βομβιστικές επιθέσεις της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», πριν από δύο χρόνια, στην πλατεία Συντάγματος ή στην Εθνική Ασφαλιστική στην λεωφόρο Συγγρού.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εμφανιστούν οι δράστες με άλλο όνομα και περιμένουν προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης, κάτι που εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει, αφού αυτό ανέφερε στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την έκρηξη ο άγνωστος, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα Zougla.

Εν τω μεταξύ έχει ληφθεί υλικό απο τις κάμερες του εμπορικού κέντρου και μελετάται, για το ενδεχόμενο που έχουν καταγράψει τους δράστες οι οποίοι τοποθέτησαν την βόμβα.

Την συνεργασία των πολιτών ζητά η Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού που σημειώθηκε χθες το πρωί στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, «παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ