Αρχειο

Βραβείο κοινού A.V. 2012: Digital Media

Νικητής: Μεταρρύθμιση

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κατάταξη των Digital Media βγήκε μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών δείτε εδώ

DIGITAL MEDIA

www.metarithmisi.gr

https://gaynewsingreek.blogspot.gr/

https://mhmadas.blogspot.gr/

https://www.georgakopoulos.org/

www.capital.gr

Διαβάστε για τον ηλεκτρονικό κόμβο «Μεταρρύθμιση»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»

Ξεκινήσαμε το 2005. Σχεδόν δοκιμαστικά... Μια παρέα με κοινές καταβολές από το χώρο της Αριστεράς έβαζε στοίχημα να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον απαιτητικό χώρο του περιοδικού Τύπου... Και συνεχίσαμε... Καθώς η παρέα μεγάλωνε και η προσπάθεια βλέπαμε ότι η αποδίδει, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το περιοδικό στο διαδίκτυο, θέλοντας κι εμείς να κολυμπήσουμε σ' αυτό το νέο μεγάλο ποτάμι της ηλεκτρονικής επικοινωνίας...

Στο τέλος... «γλυκαθήκαμε»: από τον Μάρτιο του 2012, η «Μεταρρύθμιση» (www.metarithmisi.gr) λειτουργεί ως καθημερινός ιστόστοπος ενημέρωσης, διαλόγου και επικοινωνίας, δοκιμάζοντας να διατηρήσει αυτή την αρχική... μεταρρυθμιστική αγωνία, που μας έφερε τον ένα κοντά στον άλλο και όλους μαζί δίπλα στους αναγνώστες.

Το φόντο, άλλωστε, ο στόχος αν προτιμάτε, έχει κάτι το «διαχρονικό».

Ξεκινώντας, λέγαμε ότι αυτό που μας νοιάζει είναι η συγκρότηση ενός πλατιού μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεση όλων ήταν η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη κεντροαριστερά και η ανάδειξη της ανάγκης – κάπως έτσι τα γράφαμε τότε – να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – στην πολιτική, στην κοινωνία, στον πολιτισμό – η οπτική μιας ανανεωτικής αριστεράς με ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Σήμερα, είμαστε πιο... λυμένοι, αλλά εξακολουθούμε να παραμένουμε αθεράπευτα μεταρρυθμιστές. Η ομάδα μας, διευρυμένη, παραμένει στις ίδιες ράγες προβληματισμού και αναζήτησης, ενδιαφέρεται για τον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και αναδεικνύει πάντα την ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στις δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού τόξου.

Η «Μεταρρύθμιση» –για όσους δεν την ξέρετε– παρέχει πλέον ενημέρωση σε 24ωρη βάση με ειδήσεις από την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα, ανοίγει φακέλους, για τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, όπως, η πορεία της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η έκρηξη της βίας, η κατάσταση στα πανεπιστήμια κ.α.

Παράλληλα, εξακολουθεί να φιλοξενεί σε καθημερινή βάση άρθρα και αναλύσεις γνωστών δημοσιογράφων που ενισχύουν την προσπάθειά της, πανεπιστημιακών, αναλυτών και παραγόντων της δημόσιας ζωής, ενώ φροντίδα της παραμένει πάντοτε η ανάδειξη πτυχών της πολιτιστικής επικαιρότητας, που αξίζει να δουν το φως της δημοσιότητας.

Μερικά χαρακτηριστικά links

www.metarithmisi.gr

www.metarithmisi.gr

www.metarithmisi.gr

www.metarithmisi.gr