Αρχειο

Βραβεία κοινού A.V. 2012: Γυναίκα ηθοποιός (θέατρο)

Νικητής: Φιλαρέτη Κομνηνού

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κατάταξη των ηθοποιών βγήκε μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών δείτε εδώ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

Φιλαρέτη Κομνηνού (Κίεβο, Θέατρο Επί Κολωνώ)

Μαρία Πρωτόπαππα (Χαίρε Νύμφη, Θέατρο Τέχνης)

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κίεβο, Θέατρο Επί Κολωνώ)

Θεοδώρα Τζήμου (Το χέρι, Θέατρο του Νέου Κόσμου)

Όλια Λαζαρίδου (Καρέκλες, Ροές)

Διαβάστε για τη Φιλαρέτη Κομνηνού και το έργο, δείτε τρέιλερ

n

Η Φιλαρέτη Κομνηνού (και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) έδωσαν από κοινού συνέντευξη στην A.V.

«Αρχικά έχεις την αίσθηση πως όλα λειτουργούν αρμονικά σ’ αυτή την οικογένεια. Σιγά-σιγά ανακαλύπτεις πως οι σχέσεις τους δεν είναι καθόλου ρόδινες. Το “μουχλιασμένο” νερό της πισίνας “αντανακλά” την πραγματικότητα. Το ενδιαφέρον στο ρόλο είναι πως η ευθραυστότητα της Έιριν είναι επίπλαστη. Μια μάσκα που κρύβει ένα ατσαλωμένο εγώ. Το ερμηνευτικό στοίχημα είναι να μπορέσεις να μεταφέρεις στο θεατή τη σχιζοειδή προσωπικότητά της. Την ίδια ώρα που την απεχθάνεσαι τη συμπαθείς. Γιατί υπάρχουν αιτίες που διαμόρφωσαν έτσι το χαρακτήρα της. Όμως επαρκούν πάντα οι δικαιολογίες; Πολλές φορές η Έιριν θυμίζει γυναίκα του μαφιόζου και δεν ξέρεις αν γνωρίζει τα εγκλήματα του άνδρα της» συμπληρώνει η Φιλαρέτη... Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.

n

Η υπόθεση του έργου

Το Κίεβο του Σέρχιο Μπλάνκο, αρχίζει ακριβώς έναν αιώνα μετά το τέλος του τσεχοφικού Βυσσινόκηπου: Είμαστε πια στο σήμερα και μια οικογένεια αστών, που κληρονόμησαν μια από τις βίλες που κατασκεύασε ο Λοπάχιν, επιστρέφει σε αυτή μετά από δέκα χρόνια απουσίας.

Σιγά-σιγά, και με σημείο αναφοράς μια μυστηριώδη πισίνα που καλεί τα πρόσωπα του έργου να βουτήξουν μέσα στα ταραγμένα νερά ενός σκοτεινού παρελθόντος, θα αρχίσουν να αντηχούν οι κραυγές μιας σειράς από εγκλήματα, δολοφονίες και εξαφανίσεις, κραυγές που γίνονται όλο και πιο ενοχλητικές για τη μνήμη αυτών των ανθρώπων. Ένας-ένας, θ’ ανακαλύψουν πως ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν είναι να καλύψουν μ’ ένα πέπλο σιωπής το παρελθόν που τους συνδέει, για να μπορέσουν κάποια στιγμή να αρνηθούν ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη. Το βάρος του παρελθόντος όμως είναι συντριπτικό. Θα το αντέξουν όλοι; Ώρες και ημέρες παραστάσεων εδώ.

n

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Η Φιλαρέτη Κομνηνού έγραψε για το ταξίδι της στο Μεξικό στo site της A.V.

n

Πέρυσι, τέτοια εποχή, είχα βρεθεί στο Mexico city καλεσμένη από την καθηγήτρια ελληνικών Ν. Μορελεόν, προκειμένου να μιλήσω σ` ένα συνέδριο με θέμα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Φέτος θα το επαναλάβω παραδίδοντας επιπλέον ένα master class στο αρχαίο δράμα για ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου…. Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ.