Αρχειο

Στοιχεία από τον ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό στην τοπική αυτοδιοίκηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33023-73389.jpg

Στη δημοσιότητα θα δοθούν τις επόμενες μέρες τα ονόματα αιρετών αρχόντων και υπευθύνων τεχνικών υπηρεσιών στους οποίους θα απαγγελθούν κατηγορίες καθώς όπως κατέδειξε πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, γέμιζαν με εκατομμύρια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ οι Δήμοι δεν είχαν χρήματα ούτε για τσιμέντο.

Περίπου 500 δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι έργων, καθώς και οι υπεύθυνοι τεχνικών υπηρεσιών των δήμων θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο καθώς, κάποιοι από αυτούς, έχτιζαν ακόμα και τις βίλες τους με υλικά των Δήμων

Με εντολή εισαγγελέα άνοιξαν χιλιάδες τραπεζικοί λογαριασμοί δημάρχων και αντιδημάρχων μικρών και μεγάλων δήμων, ακόμα και προέδρων τοπικών διαμερισμάτων. Με εισοδήματα 27.000 ευρώ  το χρόνο, το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ότι στους λογαριασμούς τους έμπαιναν εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ.

Για κάποιους αποκαλύφθηκαν  έσοδα από επιχειρηματικές αμοιβές ή εταιρικά μερίδια από κατασκευαστικές εταιρίες. Το ΣΔΟΕ ερεύνησε και βρήκε ποιοι είχαν οποιαδήποτε επενδυτική σχέση με τις εταιρίες αυτές που έπαιρναν τις δουλειές, ή αν υπάρχουν  άλλες ύποπτες συναλλαγές. Μια ιστορία που διαιωνίζεται εδώ και  δεκαετίες στο χώρο των τεχνικών έργων των Δήμων  με υπερτιμολογήσεις στις παραγγελίες έργων και υλικών, μιλημένες αναθέσεις έργων, πολιτικά βύσματα  και χρήματα σε υπόγειες διαδρομές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ