Αρχειο

Βραβεία κοινού A.V. 2012: Έκθεση

Νικητής: Τα Eλληνικά Tέρατα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33017-73393.jpg

Η κατάταξη των εκθέσεων βγήκε μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών δείτε εδώ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Τα Eλληνικά Tέρατα των BEETROOT (Μουσείο Μπενάκη)

Made in Britain (Μουσείο Μπενάκη)

SonicTime λόγος/ήχος/σιωπή (ΕΜΣΤ)

Medio Tempo, Ερνέστο Βαλβέρδε (Ιλεάνα Τούντα, επιμ. Ν. Αργυροπούλου)

The Breeder Series (The Breeder)

Διαβάστε για τoυς Beetroot και δείτε φωτογραφίες από την έκθεση

n

Στις 8 Οκτώβρη του 2011, οι Beetroot παραλαμβάνουν το διεθνές βραβείο red-dot (communication design award) για το σύνολο του έργου τους, ως Design Agency 2011.

Οι Beetroot γράφουν για τους Beetroot στην A.V.

«Γνωριστήκαμε στο σχολείο και παραμένουμε φίλοι μέχρι σήμερα. Από τότε κάναμε όνειρα για ένα creative powerhouse που θα αναλάμβανε projects οπτικής επικοινωνίας και όχι μόνο. Ο ένας σκεφτόταν να γίνει αρχιτέκτονας, ο άλλος γραφίστας και όλοι θέλαμε να σχεδιάζουμε “σούπερ” πράγματα» σαν κι αυτά που βλέπαμε και μας άρεσαν κυρίως “απ’ έξω”. Παίζαμε πολύ μπάσκετ και βόλεϊ, κάναμε γκράφιτι με τα σήματα του NBA (ο Μινώταυρος των Greek Monsters κλείνει πονηρά το μάτι στον «ταύρο» των Chicago Bulls του Jordan) και ακόμη και σήμερα ακολουθούμε πολλές από τις πρακτικές που εφαρμόζαμε στα ομαδικά σπορ, ιδίως σε θέματα τακτικής…. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

n

Για την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Ένας Μινώταυρος ύψους τριών μέτρων, ειδώλια, στένσιλ και ζωγραφικά γκράφιτι υπό τη μορφή σύγχρονων ζωφόρων, τρισδιάστατα γλυπτά του Κύκλωπα, του Μινώταυρου και των Στυμφαλίδων Ορνίθων, αλλά και ψηφιακά, «αόρατα» τέρατα που αποκτούν ζωή μέσα από «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές (tablets και smart phones) βρίσκονται αυτή τη στιγμή καθ’ οδόν για την πόλη μας μετά από μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία, που αντέστρεψε –στο βαθμό που μπορούσε– τις αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος των Ελλήνων και τόνισε τη δημιουργική μας πλευρά και το χιούμορ μας…. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

n

Οι Beetroot σχεδίασαν το εξώφυλλο του τεύχους 370 της A.V.

Το «μανιφέστο» του εξωφύλλου τους ήταν:

Το μανιφέστο της Αισιοδοξίας

Στο σκοτάδι

Στο φόβο

Σηκώνω τη γροθιά μου

Στο φως. Δείτε το εξώφυλλο εδώ.

n

Το βιβλίο με τα τέρατα και μια παλιότερη έκθεσή τους

«Τα “Παρεξηγημένα” Τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας» είναι το περιβόητο, μικρό, θελκτικό βιβλιαράκι της Αναστασίας Τεντοκάλη και της ομάδας Beetroot που θέλεις να το πάρεις στα χέρια σου και να διατρέξεις τις απολαυστικά έμμετρες ιστορίες των τεράτων για τα οποία μαθαίναμε στα σχολικά μας χρόνια (κι έχουν εμπνεύσει συγγραφείς όπως ο Ησίοδος, ο Όμηρος, ο Πλάτων, ο Αριστοφάνης, ο Σέξπιρ, ο Ουάιλντ και ο Ζιντ, και καλλιτέχνες όπως ο Ρούμπενς, ο Γκόγια, ο Ινκρές και ο Πικάσο) αλλά και την «άλλη εκδοχή της ιστορίας» τους, μία μοντέρνα ιδέα για τη διαφορετικότητα… Διαβάστε περισσότερα εδώ.

n

Περισσότερα για τους Beetroot στο www.beetroot.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ