Αρχειο

100 δολάρια για να διαβάσει ο Zuckerberg το μήνυμά σου

Άμα θες!

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χρεώσεις ετοιμάζεται να καθιερώσει το facebook για υπηρεσίες που ως τώρα είναι δωρεάν για τους χρήστες του σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά του που παραμένουν κατώτερα των προσδοκιών.

Προς το παρόν σύμφωνα με υπεύθυνους της εταιρίας, δοκιμάζει μοντέλα χρέωσης για την αποστολή μηνυμάτων από χρήστες σε υψηλόβαθμα στελέχη του facebook, μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg.

Μέρος των πειραματισμών της εταιρίας, για να ελαχιστοποιήσει, όπως λέει την αποστολή spam μηνυμάτων, είναι η επιλογή πληρωμής 100 δολαρίων που εμφανίστηκε σε κάποιους χρήστες που προσπάθησαν να στείλουν μήνυμα στον Zuckerberg, προκειμένου αυτό να μην καταλήξει στο φάκελο "other" όπου αυτόματα οδηγούνται τα ύποπτα spam μηνύματα. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι πρόκειται για μια δοκιμή ακραίων τιμών ώστε να καταλήξουν στον καλύτερο τρόπο ελαχιστοποίησης του spam.

Τον περασμένο Δεκέμβριο πάντως το facebook παρουσίασε άλλη μια δοκιμαστική χρέωση ενός δολαρίου σε όσους ήθελαν να στείλουν μήνυμα σε κάποιον που δεν ήταν φίλος τους.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα, αλλά φαίνεται πως η εποχή του «όλα τζάμπα» για τους χρήστες του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου πλησιάζει στο τέλος της.

image