Αρχειο

Στα σκουπίδια δύο δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32840-73094.jpg

Τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων, τα μισά σχεδόν από τα τρόφιμα που παράγονται ετησίως στον κόσμο, πετιούνται, σύμφωνα με την έκθεση του βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών (IMeche) που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας. Όπως χαρακτηριστικά διατυπώνουν οι συντάκτες της έκθεσης «Global Food: Waste Not, Want Not», ποσοστό μεταξύ του 30 και του 50% από τους 4 δισεκατομμύρια τόνους τροφίμων που παράγονται ετησίως στον κόσμο «δεν φτάνει ποτέ στο ανθρώπινο στομάχι» και καταγγέλλουν «την μη προσαρμογή των υποδομών και των συστημάτων αποθήκευσης» και «τις πολύ αυστηρές περιοριστικές ημερομηνίες πώλησης». Στο στόχαστρο των συντακτών της έκθεσης μπαίνει επίσης και η συμπεριφορά των καταναλωτών που έχουν την τάση να αγοράζουν προσφορές του τύπου «στο ένα, δώρο το δεύτερο» ή με γνώμονα την «αισθητική τελειότητα» του προϊόντος. Τα μισά από τα τρόφιμα που αγοράζονται σε Ευρώπη και Αμερική πετιούνται «από τον ίδιο τον καταναλωτή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ