Αρχειο

Αμβρόσιος: «Η εργασία της Κυριακής είναι καταραμένη»!

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Ας ομιλήσουμε με καθαρά λόγια. Η Κυριακή δεν μας ανήκει! Είναι η ημέρα του Θεού!».

Ο τίτλος της είδησης, καθώς και το παράθεμα, αντιγράφηκαν αυτολεξεί από το blog του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ο οποίος, με ανάρτησή του τη Δευτέρα 7/1, αφορίζει την πρόταση να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Ο μητροπολίτης τονίζει επίσης:

«Ο χρόνος της Κυριακής δεν είναι δικός μας! Ανήκει στο Θεό! Άρα ο χρόνος που χρησιμοποιείται για βιοπορισμό μας, για κέρδος κλπ. είναι χρόνος κλεμμένος! Τον κλέβουμε από το Θεό! Επομένως τα παράγωγα αυτού του χρόνου είναι καταραμένα! Δεν έχουν την ευλογία του Θεού!».

«Όσοι επιχειρούν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής υποβαθμίζουν τον άνθρωπο και τον μετατάσσουν από ελεύθερο σε σκλάβο, λέγοντάς του: «Δούλευε και σκάσε! Σκάσε και δούλευε!». Με άλλα λόγια ο άνθρωπος από Βασιληάς της Κτίσεως μετατάσσεται στην κατηγορία των ζώων! Το ζώο βόσκει, δηλ. εργάζεται, κοπρίζει και κοιμάται! Υπηρετεί το αφεντικό του! Δεν έχει προσωπική ζωή!».

Προσέξτε, αναγνώστες, και αυτό το απεγνωσμένο διάγγελμα για τον επαπειλούμενο εξισλαμισμό του έθνους:

« Όσοι λοιπόν επιχειρούν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, θέλουν να μας αποκόψουν από την Εκκλησία, που είναι η πύλη της ψυχικής μας σωτηρίας! Θέλουν να μας οδηγήσουν στην αθεΐα, η την θρησκευτική ομογενοποίηση! Την ομογενοποίηση που έχει σαν σύνθημά της το σλόγκαν: “έλα καϋμένε μου. Όλα τα θρησκεύματα είναι το ίδιο! Αρκεί κάπου να πιστεύεις!” Γι αυτό, όπως μας πληροφορεί ο Ορθόδοξoς Τύπος (βλ. φ. 28.12.2012 σελ. 2), μεταφέροντας την είδηση από τον ιστότοπο ellinikiafipnisis. blogspot.gr “στο ανθολόγιο της Δ΄ Δημοτικού καλούνται οι 9χρονοι ορθόδοξοι μαθητές να επισκεφτούν το τζαμί της περιοχής τους κι να εκθέσουν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους αυτή”. Υπό μορφή σχολικής δραστηριότητας λοιπόν εισάγουν τα παιδιά μας σε ένα ανθελληνικό παιχνίδι….! Το παιχνίδι της ισλαμοποίησης του Έθνους μας και του γενικώτερου αφελληνισμού των παιδιών μας…..».

«Καθώς, αγαπητοί μου αδελφοί, φίλοι και επισκέπτες, εισήλθαμε ήδη σε ένα νέο χρόνο ζωής και δράσεως, εθεώρησα ποιμαντικό μου χρέος να σας υπομνήσω αυτές τις απλές αλήθειες, ώστε να μη παρασύρεσθε από όλους αυτούς τους Κυβερνητικούς ή μη, δεξιούς τε και αριστερούς, τους Τροϊκανούς, τους πανθεϊστές, τους Δωδεκαθεϊστές, τους υπηρέτες της Παγκοσμιοποιήσεως κλπ. οι οποίοι με κάθε τρόπο θέλουν να καταργήσουν το Κράτος του Θεού και να εγκαταστήσουν το Κράτος του Διαβόλου! Το επιχειρούν με πολλούς τρόπους! Άλλοτε με τα θεατρικά έργα, όπως το Corpus Christi, άλλοτε με την νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων, άλλοτε με την νομιμοποίηση των αμβλώσεων, άλλοτε με την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, τώρα δε τελευταία με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής»!