- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Κάτι μου λέει να μη θέσω υποψηφιότητα. Όποιος στρατεύεται προσωπικά το κάνει με στόχο την τελική νίκη. Δεν θέλω άλλωστε να συγκρουσθούν και να τραυματιστούν πολιτικές δυνάμεις που στη συνέχεια θα πρέπει να συνεργασθούν» τόνισε ο Μάριο Μόντι σε συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Εουτζένιο Σκάλφαρι, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".
Η άμεση αναφορά είναι στην πιθανή μετεκλογική συνεργασία μετριοπαθούς κέντρου και κεντροαριστεράς.
«Θα προτείνω ένα πρόγραμμα που, κατά την άποψή μου, πρέπει να εφαρμοσθεί στις πρώτες εκατό ημέρες διακυβέρνησης της χώρας. Το κέντρο πρέπει να συμμαχήσει με το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα, πρέπει να δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία, για να πραγματοποιηθεί πολιτική επανάσταση», προσθέτει ο Μόντι.
Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό «οι ψήφοι του Μπερλουσκόνι υπολογίζονται στο 20% ή ίσως και περισσότερο. Για το λόγο αυτό, πρέπει να ενισχυθεί το μετριοπαθές κέντρο και να δημιουργηθεί ένα τείχος κατά της δεξιάς του λαϊκισμού».
Ο Μόντι αποκαλύπτει στην Λα Ρεπούμπλικα ότι «δεν θα συμμαχήσει ποτέ με τον Μπερλουσκόνι» και ότι «στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θα προχωρήσει σε έναν απολογισμό των τετρακοσίων ημερών διακυβέρνησής του, για το ποιά κατάσταση βρήκε και για το πώς είναι τώρα η χώρα». Πρόκειται να απαριθμήσει «τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν με την Ευρώπη και τα μέτρα που ήδη εφαρμόσθηκαν ή πρέπει να εφαρμοστούν στο μέλλον».
Το μήνυμά του Μόντι, όπως τονίζει ο ίδιος «θα είναι ένα πολιτικό μνημόνιο που θα απευθύνεται στην χώρα, στην κοινή γνώμη και στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της Ιταλίας».
Κύρια σημεία του «ένας νέος νόμος κατά της διαφθοράς, περισσότερη απελευθέρωση της οικονομίας, αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση των περιφερειών, μείωση των βουλευτών κατά 50%, αλλαγή του φορολογικού συστήματος και διαφύλαξη της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος».