Αρχειο

Φρέσκο μέχρι την 60η ημέρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αμερικανική εταιρεία δηλώνει ότι έχει τη λύση για να μην καταλήγει το μπαγιάτικο ψωμί στα σκουπίδια. Η εταιρεία Microzap ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μία τεχνική που μπορεί να φτιάχνει ψωμί που δεν θα μουχλιάζει για 60 ημέρες. Το ψωμί μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων προηγμένης τεχνολογίας, ο οποίος σκοτώνει τα σπόρια μούχλας που προκαλούν το πρόβλημα.

Σε κανονικές συνθήκες το ψωμί μουχλιάζει μετά από περίπου 10 ημέρες. Η τεχνική θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια ευρεία γκάμα τροφίμων, η οποία περιλαμβάνει από φρέσκα λαχανικά και φρούτα μέχρι φρέσκια γαλοπούλα. Στη Βρετανία, όπως επισημαίνει σχετικό δημοσίευμα του BBC, το ένα τρίτο του ψωμιού που αγοράζουν οι καταναλωτές καταλήγει στα σκουπίδια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η μέση αμερικανική οικογένεια πετά στα σκουπίδια το 40% των προϊόντων που αγοράζει.

Αρκετοί αρτοποιοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον φούρνο μικροκυμάτων, ανησυχούν, όμως, ότι το κόστος θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο για την αγορά του.