Αρχειο

Διαψεύδει η ΕΚΤ τα περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο για πιθανό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έστειλε το δικό του μήνυμα.

Απαντώντας στα σενάρια που δημοσιοποίησε ο γερμανικός τύπος, όπως το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας “Welt am Sonntag” και οι αναφορές του περιοδικού “Spiegel” περί κουρέματος του ελληνικού χρέους έως και 50% που προωθείται από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, εξέφρασε την άποψη πως ένα κούρεμα δε συγκαταλέγεται στις λύσεις που απαιτούνται για να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild Zeitung και θα δημοσιευτεί αύριο, ο Γιοργκ Άσμουσεν επισημαίνει πως μια σημαντική μείωση των επιτοκίων των δανείων διάσωσης και επαναγορά του χρέους από την Ελλάδα είναι ενέργειες που περιλαμβάνονται στην κατεύθυνση εκείνη για την επίλυση του προβλήματος της χρηματοδότησης.

Αναφορικά με την κατάληξη που θα έχει η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας εξέφρασε την ελπίδα να ληφθεί μια πολιτική απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου.