- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τι λένε οι εφημερίδες σήμερα, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012
Εξορκισμοί και θρίλερ στο Eurogroup, άγριες νύχτες στις Βρυξέλλες, το μεγάλο παζάρι ΔΝΤ – Ε.Ε., νατοϊκοί φονιάδες στα σχολεία και ολίγη από γέροντα Παΐσιο στο σημερινό μενού του σαββατιάτικου Τύπου. Αναλυτικότερα, τα πρωτοσέλιδα και η κύρια θεματολογία των ημερήσιων εφημερίδων. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Εξορκισμοί και θρίλερ στο Eurogroup, άγριες νύχτες στις Βρυξέλλες, το μεγάλο παζάρι ΔΝΤ – Ε.Ε., νατοϊκοί φονιάδες στα σχολεία και ολίγη από γέροντα Παΐσιο στο σημερινό μενού του σαββατιάτικου Τύπου. Αναλυτικότερα, τα πρωτοσέλιδα και η κύρια θεματολογία των ημερήσιων εφημερίδων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Θρίλερ για γερά νεύρα στο Eurogroup». Η εφημερίδα γράφει ότι «πολιτική λύση που περιλαμβάνει εκταμίευση της δόσης και συμβιβασμό μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξετάστηκε κατά το χθεσινό Eurogroup για την Ελλάδα. Η μαραθώνια συνεδρίαση στιγματίστηκε από την κόντρα Ουάσιγκτον - Βερολίνου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε θρίλερ».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τορπίλη στα όνειρα των νέων!».
Η εφημερίδα γράφει ότι «τορπιλίζουν τα όνειρα χιλιάδων νέων με απόφαση - βόμβα που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία βάζει λουκέτο στις Αστυνομικές Σχολές για τα επόμενα δύο χρόνια. Την ίδια ώρα “μαχαίρι” μπαίνει και στους εισακτέους των Στρατιωτικών Σχολών, οι οποίοι θα μειωθούν κατά 30%».
ΕΘΝΟΣ: «Άγρια νύχτα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «δραματική τροπή πήρε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, που παρατάθηκε μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Οι συζητήσεις για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ και την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους προσέλαβαν διαστάσεις θρίλερ. Η διαπραγμάτευση στο παρασκήνιο υπήρξε σκληρή, με την Κριστίν Λαγκαρντ και τον Β. Σόιμπλε να αντιπαρατίθενται για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών που δημιουργεί η επιμήκυνση».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Διαμελισμό της Τουρκίας φέρνει ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή!».
Η εφημερίδα αναφέρει «Γέροντας Παΐσιος: “Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ηδη, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί”».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ισότιμα πτυχία για κολέγια και ΑΕΙ».
Η εφημερίδα γράφει ότι «μπάτσελορ, μάστερ και διδακτορικά από κολέγια που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ εξομοιώνονται με τους τίτλους των δημόσιων πανεπιστημίων. Πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους, αίρονται τα εμπόδια για προσλήψεις στο Δημόσιο. Τι θα ισχύσει για τα “αμερικανικά κολέγια”».
ΕΣΤΙΑ: «Ολονύκτιο θρίλερ για την Ελλάδα».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε ολονύκτιο θρίλερ εξελίχθηκε το περιπετειώδες χθεσινό Eurogroup. Παρά τις σφοδρότατες διαφωνίες μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωζώνης, η συμβιβαστική λύσις που κυοφορείτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα αποτελέσει νέα αφετηρία για την Ελλάδα».
Η ΑΥΓΗ: «1.852 νέες προσλήψεις, ενώ απολύουν 2.000 μονίμους».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «την ώρα που η κυβέρνηση δρομολογεί μέσω της διαθεσιμότητας την απόλυση τουλάχιστον 2.000 μόνιμων υπαλλήλων, πολλοί εκ των οποίων στην παραγωγικότερη ηλικία και σε σημαντική προϋπηρεσία, αποκαλύπτεται -με απάντηση σε ερώτηση Τσίπρα-Μητρόπουλου- ότι μέσα στο 2012 έχει προχωρήσει στον διορισμό 1.852, με τη μερίδα του λέοντος να μοιράζονται τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης (580), Οικονομικών (577) και Δικαιοσύνης (281) ενώ, αντίθετα, “φτωχός συγγενής” παραμένει η Παιδεία (277) και η Υγεία: μόλις 4!».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Συντάξεις. Ποιοι θίγονται από την αύξηση των ορίων».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «με τις νέες αλλαγές επέρχονται μεταβολές ως προς τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Εκβιασμοί και συμβιβασμοί».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «αμετακίνητη στη θέση της για οριστική λύση τώρα εμφανιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα η Κριστίν Λαγκάρντ. Στο ευρωπαϊκό θρίλερ, ρόλο διαπραγματευτή ανέλαβε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιζητώντας έστω και μια συμβιβαστική λύση μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ. Η Ελλάδα, ουσιαστικά αμέτοχη, ανέμενε τις αποφάσεις για τις δόσεις των 44 δισ. ευρώ και τη βιωσιμότητα του χρέους».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μακρά νύχτα για το ελληνικό χρέος».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «εν μέσω έντονων διαφωνιών εξελισσόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, καθώς οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ αδυνατούσαν να βρουν συμβιβαστική λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος».
Η ΝΙΚΗ: «Αυθαίρετα: μόνιμη λύση με 10 κινήσεις – ματ».
Η εφημερίδα γράφει ότι «μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τακτοποίηση των αυθαίρετων, ειδικά τώρα που αναμένονται αλλαγές και βελτιώσεις στο νόμο των αυθαιρέτων, που θα φέρει και μειώσεις στα πρόστιμα».
Ο ΛΟΓΟΣ: «“Καυτή πατάτα” το ελληνικό χρέος».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στο ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης (και κυρίως τη Γερμανία) για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, οδηγήθηκαν οι χθεσινές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, με κορύφωση την έγκριση του Εurogroup μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση για την εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Έξω οι νατοϊκοί φονιάδες από τα σχολεία».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «την ανοχή για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ιμπεριαλιστές ανά τον κόσμο και το τσάκισμα της περήφανης αντιιμπεριαλιστικής στάσης του χανιώτικου λαού, φαίνεται ότι επιδιώκει το ΝΑΤΟ, προσφέροντας σε σχολεία του νομού χορηγίες σε αναλώσιμα, μηχανήματα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, ζητώντας ως αντίτιμο για όποιον τις αποδεχτεί να δηλώσει τη δημόσια ευγνωμοσύνη του, μέσω των τοπικών ΜΜΕ».
ΤΑ ΝΕΑ: «Η νύχτα του μεγάλου παζαριού».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε νέα συνεδρίαση, την ερχόμενη Δευτέρα, παρέπεμψε την απόφαση για την Ελλάδα σήμερα τα ξημερώματα το Eurogroup, καθώς δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και κατά συνέπεια για την εκταμίευση της δόσης».
6ΜΕΡΕΣ: «853.282 δεν τρώνε από τη δόση».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «853.282 πολίτες μιας χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά βασανίζεται από το τρίτο Μνημόνιο, γράφτηκαν στις λίστες για συσσίτιο».
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Δε ζει κανείς με 586 ευρώ!».
Η εφημερίδα γράφει ότι «το μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι οι μειώσεις μισθών που επιβλήθηκαν σε 30 επαναπροσληφθέντες εργατοτεχνίτες του Μετρό της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κλήθηκαν να εργαστούν με 586 ευρώ μικτά, “συνιστούν εκμετάλλευση του εργαζομένου και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή του!”».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Συμμετείχαν στην υπεξαίρεση».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΚΕΡΔΟΣ: «Τρεις αποφάσεις-ανάσες για την ελληνική οικονομία».
Η εφημερίδα γράφει ότι «“Χρυσό συμβιβασμό” για τη βιωσιμότητα του χρέους και τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αναζητούσε έως τα ξημερώματα το Eurogroup σε μία ακόμη δραματική και θυελλώδη συνεδρίαση - μία συνεδρίαση που, σύμφωνα με όλους τους οιωνούς, επρόκειτο να οδηγήσει σε μία ακόμη ενδιάμεση, μεταβατική λύση για την ελληνική κρίση».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ώρες αγωνίας στο Eurogroup χωρίς την οριστική απόφαση».
εφημερίδα τονίζει ότι «σε συνεδρίαση-θρίλερ, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να απαιτεί δραστικά μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία συνεχιζόταν και μετά τις 2 τα ξημερώματα, όπου εξετάστηκαν οι βασικές παράμετροι ενός συνολικού πακέτου, με στόχο τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης και τη μείωση του δημόσιου χρέους».
ΕΞΠΡΕΣ: «Συμβιβαστική φόρμουλα με εκταμίευση της δόσης».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στην αποσύνδεση της χορήγησης της δόσης προς την Ελλάδα από την οριστική λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους κινούνταν τις πρώτες πρωινές ώρες το Eurogroup, επιδιώκοντας μια συμβιβαστική λύση που να ισορροπεί ανάμεσα στη θέση της Γερμανίας, που δεν δέχεται νέο haircut στο χρέος, και στην επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 120% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2020».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ολονύκτιο θρίλερ. Δραματικές ώρες στο Eurogroup».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «παρά τη σαφή βούληση της Ε.Ε. για αποδέσμευση των δόσεων που απορρέουν από τις τρεις δανειακές συμβάσεις και την αναγνώριση της προόδου που έχει επιτευχθεί από την Αθήνα, η συνεχιζόμενη διαμάχη ΔΝΤ - Ε.Ε. έως τα ξημερώματα ενέτεινε την αγωνία της ελληνικής κυβέρνησης για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των 44 δις».