Αρχειο

Breeder Feeder

Slow food, long pleasure, good life

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, η σεζόν του χειμώνα στο Breeder Feeder εγκαινιάζεται με το νέο project της Gastronomic Collectiva που έχει θέμα «Από τη φάρμα… στο τραπέζι».

Στόχος του η εξεύρεση, η συλλογή και η επεξεργασία προϊόντων σύμφωνα με την εποχικότητα, τη φρεσκάδα και την τοπικότητα.

Είναι η ανάδειξη υλικών ξεχασμένων μέχρι τώρα στην Ελλάδα που δίνει την αφορμή για ένα καινούργιο γαστρονομικό ταξίδι –αυτή τη φορά εντός συνόρων–, που ξεκινάει από μικρές τοπικές φάρμες και καταλήγει σε γεύσεις εκλεπτυσμένες αλλά και παραδοσιακές.

Όλα αυτά σε συνεργασία με μικρούς, τοπικούς παραγωγούς, που εξασφαλίζει την ποιότητα και τη φρεσκάδα των υλικών, ενώ συντάσσεται με τις πιο σύγχρονες γαστριμαργικές τάσεις ανά τον κόσμο. Στην πρώτη αυτή βραδιά (Σάββατο 3/11) συνεργάτης θα είναι Το Ραδίκι (www.radiki.com, εταιρεία εξεύρεσης τροφής που απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να νιώσουν την εμπειρία αληθινού φαγητού) και το μενού (που έχει τιμή € 30) περιλαμβάνει Σαλικόρνια με καπνιστό χέλι Μεσολογγίου, σούπα από φακές Εκγλουβής με μυζήθρα και φρέσκο αυγό ποσέ, άγρια χόρτα τσιγαριαστά με στάκα και λεμονοθύμαρο, φαραόνια με κρούστα από θυμάρι και θρούμπι με συνοδεία από πατατούλες Μεσσηνίας και ψητά καρότα με σπιτικό βούτυρο, πουτίγκα σπιτικού ψωμιού με βούτυρο, φρέσκα αυγά και πορτοκαλόμελο.

*Το Breeder Feeder έχει καθιερώσει την πρακτική Bring Your Own Bottle, οπότε μπορείς εάν θέλεις να φέρεις το δικό σου κρασί και να το απολαύσεις μαζί με τις γαστριμαργικές προτάσεις των σεφ του Breeder Feeder (κουβέρ κρασιού: € 3)

Για κρατήσεις 210 3317.527

Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, feeder@thebreedersystem.com