- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στην Κίνα, ο αριθμός των θανατοποινιτών που εκτελούνται είναι κρατικό μυστικό, όμως η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι οι εκτελέσεις που γίνονται ετησίως στη χώρα είναι όσες σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου (όπου ισχύει η θανατική ποινή) μαζί. Τώρα το Πεκίνο, που και πάλι δεν δίνει στοιχεία, προτίθεται μέσα στην επόμενη 5ετία να σταματήσει τη χρήση ανθρωπίνων οργάνων από εκτελεσθέντες κρατούμενους για μεταμοσχεύσεις.
«Ενώ δεν μπορούμε να αρνηθούμε το δικαίωμα των φυλακισμένων που εκτελούνται να προβαίνουν σε δωρεές οργάνων, ένα σύστημα μεταμόσχευσης οργάνων το οποίο βασίζεται στα όργανα των θανατοποινιτών δεν είναι ηθικό ούτε βιώσιμο», δήλωσε ο διευθυντής του εθνικού κέντρου έρευνας για τις μεταμοσχεύσεις του υπουργείου Υγείας Ουάνγκ Χάιμπο, σε συνέντευξή του στο μηνιαίο δελτίο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Κάθε χρόνο στην Κίνα γίνονται περίπου 10.000 επεμβάσεις μεταμοσχεύσεων οργάνων, με τα δύο τρίτα να προέρχονται από εκτελεσθέντες. Ωστόσο, υπάρχουν περίπου 1,5 εκατ. άνθρωποι που χρειάζονται μοσχεύματα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια τεράστια μαύρη αγορά, με την κυβέρνηση να έχει θεσμοθετήσει σκληρές ποινές για όσους εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα.