Αρχειο

Halloween

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την υπογραφή του Άλις Κούπερ

Αρχισυντάκτης της Village Voice ανέλαβε για μια εβδομάδα ο Άλις Κούπερ, ως καθ’ ύλην αρμόδιος για τη γιορτή των Αγίων Πάντων – Halloween. Και ως αρχισυντάκτης διάλεξε ταινίες και μουσικές που φρικάρουν!

Ταινία 1η – Salem’s Lot

Σε σκηνοθεσία Τομπ Χούπερ. Ο θρύλος του ’70 και του ’80 με τις ταινίες The Texas Chainsaw Massacre, Salem's Lot και Poltergeist. «Ακόμα και σήμερα όταν βλέπω τον Μπάρλοου τρομάζω. Τέτοιο βαμπίρ δεν έχει υπάρξει ξανά», σχολιάζει ο Άλις. Ο Χούπερ επέστρεψε φέτος στο είδος των θρίλερ με τη νέα ταινία του με τίτλο Djinn, ‘..μια μοναδική νέα εκδοχή των στοιχειωμένων σπιτιών που αποκαλύπτει τη σκοτεινή αλήθεια ...’

Ταινία 2η – Carnival of Souls

Ασπρόμαυρη από τις ταινίες που σ’ ακολουθούν μια ζωή. Ταινία χωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία ενός κοριτσιού που ζει κανονικά τη ζωή της χωρίς να γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα είναι νεκρή.

Ταινία 3η – Suspiria

Φρίκη δια χειρός Dario Argento. Η Suspiria ή Mater Suspiriorum ήταν μία εκ των τριών «μητέρων» (μαζί με τις Mater Tenebrarum & Mater Lachrymarum) που στις αρχές του 11ου αιώνα και από τις ακτές της Μαύρης θάλασσας, αφού περιηγήθηκαν στον κόσμο και συσσώρευσαν θηριώδεις μαγικές δυνάμεις, εγκαταστάθηκαν έπειτα σε τρία διαφορετικά οικήματα προκειμένου να κυριαρχήσουν στους ανθρώπους. Στην ταινία, μια νεαρή Αμερικανίδα επρόκειτο να επισκεφτεί τον οίκο της εν λόγω «μητέρας» ο οποίος φιλοξενεί μια σχολή χορού, χωρίς φυσικά η ηρωίδα να έχει γνώση για το τι την περιμένει… Ο Ιταλός Dario Argento, μαιτρ των b-horror movies, εισάγει το θεατή στον σκοτεινό κόσμο της «Κυράς των Στεναγμών» που σαν άλλος μάγος, ξεναγεί την ανύποπτη πρωταγωνίστρια στο χώρο των περίτεχνων ντεκόρ, των ατελείωτων χρωματικών παιχνιδιών, την παράδοσή της στον ατόφιο τρόμο που καιροφυλακτεί στα έγκατα του πιο μύχιου εφιάλτη.

Ταινία 4η – Feast I,II, III

«Πολύ αίμα. Είναι τόσο γκροτέσκο! Τη στιγμή που λες φτάνει αρκεί δεν μπορεί να έχω δει κάτι πιο υπερβολικό, όλο και κάτι γίνεται που το κάνει καλύτερο από το προηγούμενο», λέει ο Άλις.

Ταινία 5η – The Haunting!

«Το ορίτζιναλ, όμως. Και όχι αυτό με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς!! Από τα θρίλερ που δε βλέπεις το τέρας, αλλά αυτό είναι μέσα στο μυαλό σου».