Αρχειο

«Πλούτος» δίκαια μοιρασμένος σε όλα τα παιδιά

Κερδίστε προσκλήσεις γιa την παράσταση στο θέατρο Αθηνά

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28808-65335.jpg

Ο Αριστοφάνης ανήκει σε όλους. Τα μηνύματά του αγγίζουν τους πάντες και ειδικά σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ – ειδικότερα δε ο «Πλούτος», όπου ο γεωργός Χρεμύλος, μαζί με τον υπηρέτη του Καρίωνα, συναντούν τον τυφλό θεό «Πλούτο» και προσπαθούν να του ξαναδώσουν το φως του για να τον μοιράσουν δίκαια σε όλους.

Καθόλου εύκολη λέξη, αυτό το «δίκαια»…

Η παράσταση που ανεβαίνει από αυτή την Κυριακή στην παιδική σκηνή του θεάτρου Αθηνά «μεταποιεί» τον Αριστοφάνη με δικαιοσύνη, φαντασία, κέφι και οδηγό την παιδική σκέψη, έτσι ώστε το έργο να αγγίζει τα παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και τους μεγάλους που γνωρίζουν «τις αλήθειες».

Στη θεατρική διασκευή για παιδιά, που υπογράφουν η Κατερίνα Παπαδάκη και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, οι ήρωες του Αριστοφάνη , ξυπνούν μέσα σε ένα μαγικό δωμάτιο. Ο κόσμος τους έρχεται στον δικό μας και εμείς ταξιδεύουμε στον δικό τους, μέσα από την αστείρευτη φαντασία ενός παιδιού.

Ένα παιδί άλλωστε είναι και ο σύμμαχος των αριστοφανικών ηρώων στην προσπάθειά τους να ανήκει ο Πλούτος, δίκαια σε όλους τους ανθρώπους. Και όλοι μαζί θα έρθουν αντιμέτωποι με την Πενία ανακαλύπτοντας, πώς ίσως η ισορροπία ανάμεσα στον Πλούτο και την Φτώχεια είναι διαφορετική από αυτήν που νομίζουμε.

Μέσα σ' έναν πολύ πρωτότυπο σκηνικό χώρο, πέντε εξαιρετικοί ηθοποιοί, αποκαλύπτουν την ουσία της κωμωδίας του Αριστοφάνη, αναδεικνύοντας το χιούμορ του αρχαίου μας ποιητή αλλά και τον προβληματισμό του για την θέση του πλούτου και της φτώχειας μέσα στην κοινωνία.

Γέφυρα, ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης που έχει γράψει ο συνθέτης Δημήτρης Μπασλάμ.

Συντελεστές:

Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Κατερίνα Παπαδάκη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Μουσική, στίχοι: Δημήτρης Μπασλάμ. Σκηνικά, κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Δόβρης, Μένη Κωνσταντινίδου, Αλέξανδρος Πέρρος, Δημοσθένης Φίλιππας, Κίμων Φιορέτος

Το έργο ξεκινάει τις παραστάσεις από αυτή την Κυριακή 4/11 και η Athens Voice εξασφάλισε 10 διπλές προσκλήσεις για εσάς (και το παιδάκι σας) για την παράσταση της Κυριακής στις 15:00

Για να τις διεκδικήσετε, μπορείτε να στείλετε mail στο contest@athensvoice.gr με το όνομά σας και την ένδειξη "Πλούτος" μέχρι την Παρασκευή 2/11 στις 12 το μεσημέρι.

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail.


Info:

Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακές στις 11.00 & 15.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8237330, 210 8238698

Τιμή εισητηρίου: 10 ευρώ.

http://www.facebook.com/PloutosTouAristophane

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ