Αρχειο

Χορεύοντας στο δικό σου ρυθμό

Silent Dancing στην Αθήνα

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28079-63701.jpg

Το να χορεύεις μόνος σου, με τα μάτια κλειστά και φορώντας τα ακουστικά σου ή ακούγοντας τη δική σου εσωτερική μουσική, μπορεί να είναι η απόλυτη αποκοπή από τον κόσμο.

Αν το ίδιο όμως το κάνεις ανάμεσα σε ένα πλήθος ανθρώπων νοιώθοντας και βλέποντάς τους όλους να χορεύουν τον δικό τους ρυθμό, τότε με έναν, περίεργο, «μαγικό» τρόπο συμβαίνει μία εντυπωσιακή επικοινωνία και ένα πανέμορφο διαδραστικό παιχνίδι.

Ακόμα καλύτερα, αν όλο αυτό το παν-χορευτικό event λάβει χώρα σε έναν δημόσιο χώρο, μέσα στην πόλη.

Κάτι τέτοιο είναι και το Silent Dancing ή Mobile Dancing – μία ιδέα που ξεκίνησε από το εξωτερικό ως μορφή τέχνης.

Χρειάζεται να ξεπεράσεις ορισμένα «ταμπού» και να δεις / νοιώσεις με διαφορετικό τρόπο ένα πλήθος ανθρώπων, άγνωστων αναμεταξύ τους, χαρούμενων, λυπημένων, αγχωμένων, κουρασμένων, ενθουσιασμένων, να χορεύουν όλοι μαζί στην καρδιά της πόλης τους.

Ο καθένας στον δικό του ρυθμό, με μοναδική μουσική τους ήχους της πόλης - κορναρίσματα, σφυρίγματα, μηχανές, μακρινές ομιλίες, βήματα… Αλλά όλοι μαζί να δίνουν μέσα από τον διαφορετικό του ρυθμό ο καθένας, την εικόνα της συνύπαρξης.

Το Silent Dancing είναι μια συμβολική κίνηση για να συνειδητοποιήσουμε ότι η πόλη μας αποτελείται από διαφορετικές προσωπικότητες που η κάθε μια μόνη της μπορεί να κάνει την διαφορά.

Και τώρα, ήρθε και στην Αθήνα, από μία ομάδα νέων ανθρώπων που το μόνο που θέλουν είναι να γίνει ένα μεγάλο πάρτι – για λίγη ώρα, με τις καλύτερες μουσικές που έχει ο καθένας στο κεφάλι του.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε:

  • Ελάτε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο Πάρκο Ελευθερίας.
  • Φέρτε την δική σας αγαπημένη μουσική σε κάποιον player (mp3 player, iPod, κινητό ακόμα και Walkman) – και τα ακουστικά σας. Ο σκοπός είναι να χορέψετε για μισή ώρα (ή και όσο παραπάνω σας αρέσει), στον απόλυτα δικό σας ρυθμό.
  • Φορώντας τα ακουστικά θα περιμένετε να ακούσετε το «GO!» από τους διοργανωτές.
  • Για την επόμενη μισή ώρα θα αφεθείτε στον εντελώς δικό σας ρυθμό. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κανέναν, θα αυτοσχεδιάσετε, θα χορέψετε την δική σας αυθόρμητη «χορογραφία».
  • Μπορεί τελικά να είναι το καλύτερο πάρτι, πού ξέρεις;

Έμπνευση: δείτε αυτόν τον υπέροχο πιτσιρίκο να κάνει το δικό του silent dancing και μπείτε στο κλίμα:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ