- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο ελληνικής καταγωγής Δρ.Στίβεν Τσίτας, ερευνητής Αστροναυτικής και Διαστημικής Μηχανικής του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας ο οποίος έχει διατελέσει και δήμαρχος της πόλης του Ντάρεβιν της Αυστραλίας, αναφέρει σε συνέντευξή του στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», έχει σχεδιάσει την κατασκευή και την εμπορική εκμετάλλευση ενός συστήματος με δορυφόρους-μινιατούρες.
Μία νέα, παγκόσμιας πρωτοτυπίας προσέγγιση του μεγάλου ταξιδιού στο διάστημα την οποία φαίνεται να στηρίζει και το πανεπιστήμιό του
Ο Δρ. Τσίτας ανέφερε ότι το 6U CubeSat - όπως το έχει ονομάσει- είναι ένα σύστημα μικροδορυφόρων βάρους 8 κιλών ο καθένας, οι οποίοι μπορούν να εκτελέσουν την ίδια αποστολή Παρατήρησης της Γης εξίσου καλά με έναν μικροδορυφόρο 150 κιλών και με πολύ μικρότερο κόστος.
Διευκρίνισε, πάντως, πως δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί στο διάστημα, αλλά λόγω του χαμηλού κόστους τους η αυστραλιανή κυβέρνηση μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για να ξεκινήσει κάποια στιγμή και η Αυστραλία διαστημικό πρόγραμμα. «Ακόμα και αν η προσπάθεια αποτύχει, το κόστος αποτυχίας θα είναι μικρό» προσέθεσε ο Δρ. Τσίτας.
«Οι πληροφορίες που συλλέγουν οι μικρο-δορυφόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στην γεωργία», λέει ο ομογενής επιστήμονας και προσθέτει ότι το γεγονός ότι αυτοί οι δορυφόροι είναι φθηνοί και θα κοστίζουν περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια είναι ιδανικοί για να βοηθήσουν και τις φτωχές χώρες.