Αρχειο

Να καταμετρηθούν τα αλλοδαπά βρέφη και νήπια ζητά ο Η. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27448-62308.jpg

Ομιλεί στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, και απευθυνόμενος προς τoυς υπουργούς Ευριπίδη Στυλιανίδη, (Εσωτερικών), και Γιάννη Βρούτση (Εργασίας) ζητά «να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς στην Ελλάδα».

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που συστήθηκε στο κοινό το 2000, οπότε και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά με τη Γαλάζια Στρατιά, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλείστους προπηλακισμούς βουλευτών (Ευθυμίου, Αλαβάνος). Επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης στρατιωτικών ειδών «Φάλαγγα» στον Κολωνό, τον τοίχο του καταστήματός του επί χρόνια κοσμούσε το πορτρέτο του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Ο Παναγιώταρος, σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου είχε ανακράξει χειροκροτούμενος ότι, εφόσον η Χρυσή Αυγή εισέλθει στη Βουλή, «θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους».

Της νέας του επερώτησης δε, προηγήθηκε παλαιότερη, σχετική με την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μετανάστες στα νοσοκομεία.

Όσο για την αντίδραση της πολιτείας; Το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να συναινεί στο αίτημα του ακροδεξιού βουλευτή, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, σε νηπιαγωγεία έχουν καταφθάσει έγγραφα από τις τοπικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τα οποία ζητούνται τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Από την Κρήτη πάντως, υπήρξε επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία διευκρινίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποσταλούν τα στοιχεία των νηπίων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν θα «παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν».

Τονίζεται δε ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».

Ρίξτε μια ματιά και εσείς στο φωτογραφιζόμενο έγγραφο που κατέφτασε στον Δήμο Ιεράπετρας με τις ενδείξεις «αυθημερόν», «έγκαιρα», «εξαιρετικώς επείγον», αφού πρώτα όμως προσπεράσετε την αλληθωρικά ιδιότυπη σχέση της δημόσιας διοίκησης με την ελληνική ορθογραφία, όπως αυτή αποτυπώνεται στη λέξη «κοινωπολιτία». Μας τρώνε τα φωνήεντα!

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ