Αρχειο

Ντομάτες κατά του εγκεφαλικού

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα καθημερινό διαιτολόγιο πλούσιο σε ντομάτες μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Κουόπιο στη Φινλανδία. Συγκεκριμένα μελέτησαν την επίδραση της χρωστικής ουσίας λυκοπένιο, η οποία συναντάται σε τροφές όπως η ντομάτα, οι πιπεριές, η παπάγια και το καρπούζι.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.031 ανδρών. Διαπίστωσε ότι οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα λυκοπένιου στον οργανισμό τους, έχουν κατά 55% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους έχουν στο αίμα τους το μικρότερο ποσοστό της εν λόγω χημικής ουσίας. Ο διεθνής Οργανισμός Εγκεφαλικών ζήτησε από την επιστημονική ομάδα να συνεχίσει την έρευνα για να ρίξει περισσότερο φως στα «μυστικά» του λυκοπένιου.

ΛΧ