Αρχειο

Απρόσμενη επιλογή ο παρουσιαστής των επόμενων Όσκαρ

Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όλο και πιο αναπάντεχες επιλογές για παρουσιαστές της απονομής των Όσκαρ κάνουν τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές των βραβείων. Μετά τον Τζέιμς Φράνκο και την Αν Χάθαγουεϊ πρόπερσι, φέτος επέλεξαν για παρουσιαστή της επόμενης απονομής τον Σεθ ΜακΦάρλαν.

Πρόκειται για τον δημιουργό των επιτυχημένων sitcom κινουμένων σχεδίων “Family Guy” και “American Dad”. Ο ΜακΦάρλαν, που είναι επίσης ταλαντούχος voice actor και δανείζει τη φωνή του για χαρακτήρες των σειρών του, έχει επιπλέον συμμετάσχει στο θρυλικό “Saturday Night Live” και είναι σκηνοθέτης της φετινής κωμωδίας “Ted”.

Η επιλογή του ΜακΦάρλαν είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη για δυο λόγους. Πρώτον, ο ΜακΦάρλαν είναι γνωστός για το αθυρόστομο και συχνά σοκαριστικό χιούμορ του, κοντά στο ύφος του Ρίκι Ζερβέ που έχει παρουσιάσει τις Χρυσές Σφαίρες στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, δεν φαίνεται να ταιριάζει στο, εν πολλοίς, συντηρητικό προφίλ των Όσκαρ.

Δεύτερον, παρά την τεράστια επιτυχία των σειρών του, ο ίδιος ο ΜακΦάρλαν δεν είναι τόσο γνωστός σαν όνομα. Είναι περισσότερο δημοφιλής σε νεαρούς άνδρες ηλικίας 13-25, με άλλα λόγια ένα κοινό που και πάλι δεν ανταποκρίνεται στο κοινό που παραδοσιακά παρακολουθεί κάθε χρόνο τα βραβεία.

Πάντως, ο ίδιος ο ΜακΦάρλαν έχει υποσχεθεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της βραδιάς και να μην προσπαθήσει, αντίθετα, να προσαρμόσει το σόου πάνω στα μέτρα του.

Ο ΜακΦάρλαν είναι ο τελευταίος σε μια μακρά σειρά από κωμικούς που έχουν διατελέσει παρουσιαστές της απονομής, ανάμεσά τους ο Μπομπ Χόουπ, ο Μπίλι Κρίσταλ, η Γούπι Γκόλντμπεργκ, η Έλεν Ντι Τζένερις ο Στιβ Μάρτιν.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου.