Αρχειο

Τα πολλά πρόσωπα της Κλοέ

 Η Κλοέ Σεβινί, γνωστή και ως The Transformer

Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H Κλοέ Σεβινί είναι γνωστή και ως The Transformer από την διάθεσή της να αλλάζει πρόσωπα. . Aπό το 1995 που ο Λάρι Κλαρκ την ανακάλυψε για το Kids, είναι η ιέρεια του αβάντ-γκαρντ, φασιονίστα, σύμβουλος μόδας περιοδικών και μούσα καλλιτεχνών, ενώ μόνο καλές κριτικές παίρνει είτε παίζει στο σινεμά είτε στην τηλεόραση.

Το ότι στην ταινία Brown Bunny (2003) εμφανίζεται να εφαρμόζει πεοθηλασμό στον τότε φίλο της Βίνσεντ Γκάλο, έδωσε μόνο περισσότερη αίγλη σε μια καριέρα που περιλάμβανε ήδη μια υποψηφιότητα Όσκαρ (το 1999, για το Βoys Don’t Cry, ενώ το 2010 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της ως Μορμόνα σύζυγος στη σειρά Big Love.

image

Φέτος μόνο καλά λόγια είχαν όλοι για την ερμηνεία της στην αγγλική σειρά Hit & Miss, η οποία, αν είχε άλλη ηθοποιό για πρωταγωνίστρια, μάλλον δεν θα βλεπόταν. Η Κλοέ υποδύεται μια τρανσέξουαλ επαγγελματία δολοφόνο που μαθαίνει ότι έχει ένα 11χρονο αγόρι από μια παλιά σχέση και πλέον πρέπει να ισορροπήσει τη δύσκολη καριέρα με την πατρότητα –και όλα αυτά, στην μίζερη αγγλική εξοχή. Αλλά η Κλοέ είναι υπέροχη και μεθοδική: μελέτησε για μήνες την ψυχολογία των διαφυλικών, υιοθέτησε βαριά αγγλική προσφορά και φόρεσε σε πολλές σκηνές ένα ψεύτικο πέος που την έβαλε ακόμη περισσότερο στο ρόλο προκαλώντας της συχνά δάκρυα. 

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι η σειρά τελικά δεν θα συνεχιστεί, όμως τα 6 επεισόδια όποιος τα είδε, δύσκολα θα τα ξεχάσει μόνο και μόνο για την ερμηνεία της.

Το 2012 πάντως τα περιοδικά και σύσσωμος ο κόσμος της μόδας υποκλίθηκαν όλοι μπροστά στην Κλοέ.

image

Φωτογραφημένη από το δίδυμο Mert & Μarcus για τη συλλογή Miu Miu Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012.

image

Έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που πόζαρε στον Juergen Teller για την καμπάνια Miu Miu Άνοιξη/Καλοκαίρι 1996. Εδώ που τα λέμε δεν έχει αλλάξει και πολύ.

image

Για το ισπανικό περιοδικό μόδας S MODA (ένθετο της El Pais), τεύχος Δεκεμβρίου 2011. Φωτογραφημένη από τονGonzalo Machado.

image

Φωτογραφημένη από τον Michael Schwartz για την κορεάτικη έκδοση του Dazed and Confused, Αύγουστος 2012.

n

Από τον μέγα Craig McDean (μόνιμο συνεργάτη της αμερικανικής Vogue) για το Interview, Φεβρουάριος 2012.

image

Ο στενός της φίλος Τerry Richardson την φωτογραφίζει για το εξώφυλλο του αυγουστιάτικου Out, σε τεύχος-αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς.

image

Καμπάνια για την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012 της Τοmboy. Φωτογραφία του Daniel Jackson.

image

Συνεργασία με τον καλλιτέχνη φίλο της Rob Pruitt για το περιοδικό W, Φεβρουάριος 2012.

image

Για το κορυφαίο γυναικείο περιοδικό της Τουρκίας XOXO, τεύχος Σεπτεμβρίου 2012. Φωτογραφία: Casey Spooner.