Αρχειο

Τριήμερο συναυλιών στον Κήπο του Μουσείου Μπενάκη

Μια πρωτοβουλία για τη στήριξη του Μουσείου στις 2-4/10

Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τρεις ξεχωριστές συναυλίες από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στο αίθριο του κτηρίου της οδού Πειραιώς, με την Νατάσσα Μποφίλιου (2/10), τον Γιάννη Κότσιρα (3/10) και τον Διονύση Σαββόπουλο (4/10).

Οι συναυλίες ξεκινούν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τα πολυτραγουδισμένα κομμάτια του «Έρχονται οι Μέρες του Φωτός».  Η δυνατή ερμηνεύτρια που αναδείχτηκε από τη δεύτερη ακρόαση της Μικρής Άρκτου με αστείρευτη ενέργεια βρίσκεται στη  πρώτη γραμμή της νέας ελληνικής σκηνής.

image

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζει τη μουσική παράσταση “On the road“ με επιλογές από τη δισκογραφία του αλλά και επιλογές άλλων τραγουδιών, μαζί με τη ανερχόμενη Σαββέρια Μαργιολά.

image

Το συναυλιακό τριήμερο ολοκληρώνει ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη μουσική παράσταση «Ο Πολιτευτής. Μουσικοπολιτικά και άλλα», με προσεγμένες επιλογές από την σαραντάχρονη πορεία του σπουδαίου τραγουδοποιού.

image

Οι συναυλίες διοργανώνονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης του Μουσείου με σκοπό την αναζήτηση και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα Μελών, με 13 κατηγορίες ατομικής συνδρομής και 3 εταιρικής συνδρομής. Ακόμη ένας ανανεωμένος θεσμός Χορηγιών αποσκοπεί στην εξασφάλιση της εκθεσιακής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Μουσείου, ενώ η δυνατότητα Δωρεών προς τους σκοπούς του Μουσείου είναι πλέον εφικτή στον διαδικτυακό τόπο του Μουσείου τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (www.benaki.gr/support).


Μουσείο Μπενάκι / Κτήριο Οδού Πειραιώς. Στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου.

Έναρξη: 20.30. Είσοδος € 10, όρθιοι, αρένα. Προπώληση: Κεντρικό Κτήριο, Κουμπάρη 1, Τετ., Παρ., Σάβ.: 9:00 - 17:00, Πέμ.: 9:00 - 24:00, Κυρ.: 9:00 - 15:00, Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00, www.benaki.gr