Αρχειο

6η Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Ανοιχτή σε Έλληνες και μετανάστες

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26565-60920.gif

Με dj set από το Πακιστάν, live από αφγανικό συγκρότημα αλλά και τους Φοίβο (Δεληβοριά), Imam Baildi και Mc Yinca στο μουσικό κομμάτι θα γίνει φέτος η γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών (www.ksm.gr), με θέματα αιχμής τις φασιστικές επιθέσεις και τις αστυνομικές επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς».

Η φετινή 6η γιορτή, που θα είναι διήμερη, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στο λόφο του Κολωνού, θα έχει συζητήσεις, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου, παιδότοπο και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο. Η είσοδος για τη μία ημέρα θα είναι €5 και για το διήμερο €8.

Το πρόγραμμα των συζητήσεων

Σάββατο 29/9

4-6 μ.μ.: «Αίγυπτος και Συρία: Οι Αραβικές εξεγέρσεις σε κρίσιμο σταυροδρόμι». «Αντιφασιστικό Κίνημα στην Ευρώπη: Εμπειρίες και προοπτικές». «Οι μετανάστες εργάτες στην εποχή των μνημονίων: Σύμμαχοι ή ανταγωνιστές;».

6-8 μ.μ.: «Ξένιος Ζευς, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, δολοφονίες στα σύνορα: Για την κρίση φταίει ο τραπεζίτης ή ο μετανάστης;».

Κυριακή 30/0

4-6 μ.μ.: «Νεοναζί στα σχολεία: Πώς απαντάμε;». «Επίθεση στις οροθετικές γυναίκες από το κράτος, στους ομοφυλόφιλους από τους φασίστες: Ο αγώνας ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία και το ρατσισμό σήμερα».

6-8 μ.μ.: «Ποιοι και πώς να σταματήσουμε τους νεοναζί;»

Το μουσικό πρόγραμμα

Σάββατο: Συγκρότημα Αφγανικής Κοινότητας, ΔΝΤ Band (κουρδική, αραβική και ελληνική μουσική, Φοίβος Δεληβοριάς, Λαϊκό γλέντι με το Δημήτρη Μυστακίδη και την κομπανία του.

Κυριακή: DJ-set από το Πακιστάν, Mc Yinca, EleΚtroΒalΚana, Imam Baildi.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ