Αρχειο

Διαμαρτυρία τυφλών και παραπληγικών στο Σύνταγμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25898-59930.jpg

Με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα, διαμαρτυρήθηκαν τυφλοί και παραπληγικοί για τις περικοπές των επιδομάτων τους που όπως υποστηρίζουν, προωθούνται από την κυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που, όπως τονίζουν, σημαίνουν γι’ αυτούς μεσαίωνα, φτώχεια, έλλειψη φαρμάκων, θεραπειών και τεχνικών βοηθημάτων.

Οι Επιτροπές των αναπήρων και των τυφλών ζητούν επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ του 2009 ύψος και καλούν σε αγώνα «μέχρι τέλους». Στις 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνουν και πάλι Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.

Τα προεδρεία των οργανώσεων των τυφλών και των αναπήρων, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που βρέθηκε στη διαμαρτυρία, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, η οποία ορίσθηκε για τις 3 μετά το μεσημέρι της Τρίτης, 18 Σεπτεμβρίου. Προχώρησαν σε 20λεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου και αποχώρησαν.

ΜΜ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ