Αρχειο

Ξένες Γλώσσες

Do you speak English; Ίσως να μην είναι αρκετό. Όλες οι γλώσσες του κόσμου είναι εδώ

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25722-59611.jpg

Do you speak English; Ίσως να μην είναι αρκετό. Όλες οι γλώσσες του κόσμου είναι εδώ.


ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Μέρλιν 9, Κολωνάκι, 210 3640.000

Λειτουργώντας παράλληλα και ως μεταφραστική εταιρεία, το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Γλωσσολογία καταφέρνει όχι μόνο να προσφέρει άρτια προγράμματα σπουδών στην Επαγγελματική μετάφραση, τη Διερμηνεία, τον Υποτιτλισμό και την Επιμέλεια Κειμένων, αλλά και να προσφέρει θέσεις εργασίας στους αποφοίτους του. Παράλληλα, στη Γλωσσολογία λειτουργούν και προγράμματα Λογοτεχνικής & Θεατρικής Μετάφρασης, Δημιουργικής Γραφής και Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής & Υποκριτικής.


ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – E-LEARNING

210 3689.354, 210 3689.381

Το e-learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), συνεχίζοντας την πρωτοπορία του στο χώρο της εξ αποστάσεως (μέσω Διαδικτύου) εκπαίδευσης, διαθέτει το νέο κύκλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από ένα εύρος 150 προγραμμάτων προπτυχιακής και μεταπτυχιακής επιμόρφωσης που κατηγοριοποιούνται σε 20 εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και οδηγούν στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης ή Επιμόρφωσης. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 θα ισχύσουν νέα μειωμένα δίδακτρα στα προγράμματα και σε όσους πραγματοποιήσουν εγγραφή στον τρέχοντα εκπαιδευτικό κύκλο (30Α) θα προσφερθεί εντελώς δωρεάν μία υπηρεσία καθοδήγησης στις σπουδές και την εργασία. Αίτηση Συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχετική εργασιακή εμπειρία.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 26/10/2012. Έναρξη μαθημάτων: 29/10/2012


GOETHE – INSTITUT ATHEN

Ομήρου 14-16, 210 3661.038, deutsch@athen.goethe.org

www.goethe.de/athen/mathimatagermanikon, www.goethe.de/athen

Στην καρδιά της Αθήνας υπάρχει μια εστία γνώσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, ένα κύτταρο ζωντανής δημιουργίας, το Goethe-Institut Athen, που σφραγίζει με τον πιο δημιουργικό τρόπο την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, της Ελλάδας και της Γερμανίας. Το Goethe-Institut Athen ιδρύθηκε το 1952 και είναι το παλαιότερο Ινστιτούτο στο σύνολο του δικτύου των Ινστιτούτων Goethe και φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυση του στην Ελλάδα.

Με πάνω από 80 εκατομμύρια κατοίκους η Γερμανία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Η γερμανική είναι η μητρική γλώσσα για 120 και πλέον εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Εκείνος που μαθαίνει γερμανικά δεν έχει απλώς και μόνο πρόσβαση στην κουλτούρα και στον πολιτισμό, αλλά ανοίγει ταυτόχρονα και νέες πόρτες για οικονομικές επαφές και επαγγελματικές επιτυχίες. Μέσα από τη γνώση των Γερμανικών βελτιώνονται οι επαγγελματικές προοπτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε πολλούς τομείς όπως π.χ. του τουρισμού, της επικοινωνίας αλλά και της έρευνας και της επιστήμης. Τα Γερμανικά άλλωστε είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα στο χώρο της επιστήμης. Η Γερμανία βρίσκεται, λόγω της προσφοράς της στην έρευνα και στην ανάπτυξη, στην 3η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και απονέμει υποτροφίες για έρευνα σε αλλοδαπούς επιστήμονες. Η πολυγλωσσία στον 21ο αιώνα είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε – και οι γνώσεις της γερμανικής αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της.

Το να μαθαίνεις γερμανικά στο Goethe-Institut Athen σημαίνει να μαθαίνεις γερμανικά σε γερμανικό περιβάλλον: Να έχεις δασκάλους με άριστη κατάρτιση, να κάνεις μάθημα σε σύγχρονα εξοπλισμένους χώρους με διαδραστικούς πίνακες, να έχεις άμεση πρόσβαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη, τη δυνατότητα ν΄ απολαμβάνεις γερμανικές σπεσιαλιτέ στο μπιστρό του Ινστιτούτου καθώς και την ευκαιρία ν΄ αποκτήσεις γνώσεις της γερμανικής ή να τις εμπλουτίσεις φοιτώντας σ΄ ένα από τα Ινστιτούτα Goethe στη Γερμανία είτε ως υπότροφος είτε ως ιδιώτης.

Μέσω επίσης του «ηλεκτρονικού βιβλίου ύλης» οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση από το σπίτι σε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το τμήμα τους.

Τα τμήματα του Goethe-Institut Athen καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προσφορών σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για παιδιά από 4η Δημοτικού. Εκτός από τα κανονικά και τα εντατικά τμήματα το Ινστιτούτο Goethe προσφέρει ειδικά τμήματα όπως ιατρικής και νομικής ορολογίας και λογοτεχνικής μετάφρασης.

Η κρίση των τελευταίων χρόνων δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το Goethe-Institut Athen . Έτσι λοιπόν τα δίδακτρα καθώς και τα εξέταστρα του Ινστιτούτου θα παραμείνουν αυτή τη σχολική χρονιά σταθερά.

Εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο: 17-26 Σεπτεμβρίου 2012, 13:00 – 19:00

(εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Γλωσσικού Τμήματος:

Σεπτέμβριος: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 - 13:00

Οκτώβριος – Ιούνιος: Δευτέρα και Πέμπτη: 16:30 – 19:00

Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 10:00 – 13.00


ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ

210 5242.646, 210 5242.674, www.iicatene.esteri.itcorsi.iicatene@esteri.it,

www.facebook.com/IICAtene, www.twitter.com/iicatene

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο είναι Δημόσιος Ιταλικός Φορέας που επιδίωξή του είναι η διάδοση της Ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας στο εξωτερικό. Πρωτοπορεί στην εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας με έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές οι οποίοι εφαρμόζουν σύγχρονες και πάντα ανανεωμένες διδακτικές μεθόδους.

Η εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας στο ΙΜΙ Αθηνών σημαίνει πρόσβαση: α) στο σύνολο των τμημάτων Ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας που διαρθρώνονται σε 6 επίπεδα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς των Γλωσσών, β) στο μοναδικό επίσημο εξεταστικό κέντρο στην Αθήνα για την απόκτηση του Πιστοποιητικού γνώσης της Ιταλικής Γλώσσας CELI, του Πανεπιστημίου για Ξένους της Περούτζια, γ) στο μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει τμήματα διδακτικής κατάρτισης στους καθηγητές Ιταλικής ως ξένης γλώσσας και τμήματα προετοιμασίας για την πιστοποίηση CEDILS του Πανεπιστημίου Ca’ Foscari της Βενετίας, δ) στο μοναδικό κέντρο στην Αθήνα εξουσιοδοτημένο να εκδίδει δικό του δίπλωμα (Diploma) αναγνωρισμένο από το Α.Σ.Ε.Π. στη Συμβουλευτική Υπηρεσία για την εγγραφή στα Ιταλικά πανεπιστήμια.

Εκτός από τα τμήματα γλώσσας το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο παρέχει ακόμη πληροφορίες για σπουδές στην Ιταλία, βιβλιοθήκη και βιντεοθήκη, ευρύ πολιτιστικό πρόγραμμα με εκθέσεις, συναυλίες, ομιλίες, θεατρικές βραδιές κ.λπ.

Κατατακτήρια τεστ: 19, 26 Σεπτεμβρίου 2012, στις 17.30

Χρήση πιστωτικής κάρτας με άτοκες δόσεις - Εκπτώσεις για φοιτητές, ανέργους, πολυτέκνους κ.λπ.

Ωράριο γραμματείας: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 16:00 / Τετάρτη: 14:00 – 18:00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ