Αρχειο

Καλλιτεχνικές Σπουδές

Γραφίστας, designer ή ηθοποιός; Οι σχολές, οι οποίες θα αναδείξουν το ταλέντο σου

A.V. Team
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γραφίστας, designer ή ηθοποιός; Οι σχολές, οι οποίες θα αναδείξουν το ταλέντο σου.


ΑΚΤΟ

Αθήνα: 210 5230.130, Θεσσαλονίκη: 2310 221.231

Από τα μεγαλύτερα κολέγια Τέχνης, Design & Media στην Ελλάδα, με την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex, προσφέρει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor of Arts Honours Degree και Master of Arts in Design. Θα βρεις τις ειδικότητες: Graphic Design, Interior Architecture, Product Design, Marketing & Advertising, Photography, Fashion Design, Fine Art & Technology, 3D Animation & Multimedia Production, Sketch-Comics-Cartoon. Παράλληλα, λειτουργούν τα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης Σχεδιαστές Δομικών Έργων και Computer Graphics DTP & Web Design.


ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

210 5225.634

Οι φετινές εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου θα αρχίσουν την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012, με την υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών να γίνεται δεκτή έως και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 στη Γραμματεία της Σχολής: Πειραιώς 35, 10:00-16:00. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα δικαιολογητικά και την ύλη των εξετάσεων δίδονται ηλεκτρονικά & τηλεφωνικά.


ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Βασιλίσσης Σοφίας 17 & Κουμπάρη, 210 3671.067-70 (Δευτ. – Πέμ., 10.00 – 13.00), www.benaki.gr

Άρχισαν οι εγγραφές για τα σεμινάρια ενηλίων που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη στο Κεντρικό Κτήριο, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς και στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε: Εισαγωγή στη ζωγραφική, Τέχνη του ψηφιδωτού, Ποίηση εικόνας – εργαστήρι ζωγραφικής, Εργαστήρι γραφής και καλλιγραφίας, κόσμημα: φόρμα – τεχνική, Κόσμημα: μεταλλοτεχνία, Γνωριμία με τη χαρακτική, Η τέχνη της τοιχογραφίας, Κεραμεική από την Κίνα.


ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ)

210 9200.300 (εσωτ. 336), seminaria@ekebi.gr, www.ekebi.gr

Η Λογοτεχνική Μετάφραση είναι η νέα ενότητα σεμιναρίων που εντάσσει στο πρόγραμμά του το Εργαστήρι Βιβλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου από το Φθινόπωρο του 2012, αφού στις αίθουσες της Αθανασίου Διάκου θα φιλοξενηθούν δύο νέα τμήματα μετάφρασης από την ομάδα του ΕΚΕΜΕΛ, που αναζήτησε νέα στέγη για να συνεχίσει τις δραστηριότητές του.

Το Εργαστήρι έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία οκτώ ετών (3.400 απόφοιτοι, 157 εκδόσεις, 47 βραβεία και διακρίσεις) με εξειδικευμένα και υψηλού επιπέδου εργαστηριακά σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής (μυθιστόρημα-διήγημα, πεζός λόγος, ποίηση, παιδικό βιβλίο) και Διόρθωσης-Επιμέλειας Κειμένων θα προσφέρει από φέτος και μαθήματα Λογοτεχνικής Μετάφρασης στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Νέοι συνεργάτες προστίθενται στη έμπειρη και καταξιωμένη διδακτική ομάδα του Εργαστηρίου του Βιβλίου για επανδρώσουν τα νέα τμήματα Λογοτεχνικής Μετάφρασης: Χάρης Βλαβιανός, Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Χίλντα Παπαδημητρίου, Ανδρέας Παππάς και Κατερίνα Σχινά για το αγγλικό τμήμα, Έφη Γιαννοπούλου, Θωμάς Σκάσσης, Λίζυ Τσιριμώκου, Ανδρέας Στάικος για το γαλλικό τμήμα. Ενώ στα «παραδοσιακά» τμήματα, με τον Στρατή Πασχάλη στη διεύθυνση σπουδών, διδάσκουν, για τα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής: Χάρης Βλαβιανός, Ανδρέας Μήτσου, Χρήστος Μπουλώτης, Χρήστος Χρυσόπουλος (Αθήνα), Δημήτρης Μίγγας, Σοφία Νικολαϊδου (Θεσσαλονίκη), Αμάντα Μιχαλοπούλου, Ανδρέας Μήτσου, Στρατής Πασχάλης, (e-learning) και για τα Σεμινάρια Διόρθωσης αι Επιμέλειας Κειμένων: Δημήτρης Θάνας, Κλεοπάτρα Καλαφατά (Αθήνα), Γιώργος Κορδομενίδης (Θεσσαλονίκη), Ελένη Κεχαγιόγλου, , Δέσποινα Ζηλφίδου (e-learning).

Το Εργαστήρι παράλληλα με τα μαθήματα στην τάξη (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) εγκαινίασε το Σεπτέμβριο του 2011, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα εξ αποστάσεως σεμινάρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας κειμένων, με τη χρήση νέων τεχνολογιών (e-learning) με τη συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά (με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σίμο Ρετάλη). Οι αιτήσεις συμμετοχής στον πρώτο χρόνο λειτουργίας από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από Έλληνες του εξωτερικού (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία) ξεπέρασαν τις 300 και το ενδιαφέρον συνεχώς αυξάνεται. Θέλοντας να αξιοποιήσει αυτές τις νέες δυνατότητες στη δια βίου μάθηση, που καταργούν τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου, το ΕΚΕΒΙ προτίθεται να επεκτείνει το σύστημα εξ της αποστάσεως διδασκαλίας και στα τμήματα της λογοτεχνικής μετάφρασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης (open house), στις 26/9 για τα Σεμινάρια Δημιουργικής γραφής και Λογοτεχνικής Μετάφρασης, 28/9 για τα τμήματα Θεσσαλονίκης και 3/10 για τα Σεμινάρια Διόρθωσης και Επιμέλειας Κειμένων.

Τα τμήματα λειτουργούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη (με τη συνεργασία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης) και εξ αποστάσεως με σύστημα e-learning.


ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΔΗΛΟΣ»

Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, 210 5203.562, contact@dilos.gr, www.dilos.gr

Η σχολή θεάτρου «δήλος» Δήμητρα Χατούπη, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία την ακαδημαϊκή χρονιά 2011– 2012, καλωσορίζει την χρονιά που έρχεται με ένα δυναμικό επιτελείο καθηγητών. Η σχολή κλείνοντας την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012 παρουσίασε στο Χώρο Θεατρικών ΕκδηλώσεΏν της τις παραστάσεις των τελειοφοίτων «Η Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Ρομπέρτο Τσούκκο» του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές και «Οι Νύφες», έργο βασισμένο στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη.

Η παράσταση των αποφοίτων «Η Όπερα της Πεντάρας» θα συμμετάσχει στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στις 21,22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ η παράσταση «Οι Νύφες» θα παρουσιαστεί στον Χώρο Θεατρικών Εκδηλώσεων «δήλος» από αρχές Οκτωβρίου και για δύο μήνες.

Tο προσωπικό της σχολής προετοιμάζει το καινούργιο ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013, ενώ ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία υποψηφίων σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής μας και του Υπουργείου Πολιτισμού. Τη νέα χρονιά μαζί με τη διευθύντρια Δήμητρα Χατούπη και σύμβουλο σπουδών τον Θεόδωρο Εσπίριτου, διδάσκουν υποκριτική οι Κωστής Καπελώνης, Βασίλης Ανδρέου, Κώστας Γάκης, Ester Andre Gonzalez, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Ρούλα Πατεράκη και Λένα Φιλίπποβα. Ακόμη διδάσκουν οι: Νίκος Γραμματικός, Χρίστος Θεοδώρου, Περικλής Μοσχολιδάκης, Κωσταντίνος Μπουμπούκης, Νικολέττα Ξεναρίου, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Λέανδρος Πολενάκης, Νίκος Τουλιάτος, Αντώνης Χαλκιάς, Δρόσος Σκώτης, Γεωργία Μαυραγάνη.

Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά περιλαμβάνει όπως πάντα σειρά σεμιναρίων με σημαντικούς ανθρώπους του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού θεάτρου. Μέχρι σήμερα έχουν διδάξει στα σεμινάρια αυτά πολλοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Σωτήρης Χατζάκης, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Στάθης Λιβαθηνός, Guillermo Heras, Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Enrico Stolzenburg, και πρόκειται να διδάξουν μεταξύ άλλων οι κ. Λένα Φιλίπποβα, Alessio Castellacci. Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τη γραμματεία της σχολής

Εισαγωγικές Εξετάσεις 2012-13

Η σχολή θεάτρου «δήλος» πρόκειται να συνεχίσει και φέτος τη μέθοδο αξιολόγησης των υποψήφιων σπουδαστών της, που εγκαινίασε με επιτυχία τη σχολική περίοδο 2009-2010, μέσα δηλαδή από ένα δωρεάν πενθήμερο πρόγραμμα μαθημάτων (3/9/2012-7/9/2012). Με αυτόν τον τρόπο, το διδακτικό προσωπικό της σχολής μας αποκτά την ευκαιρία να αξιολογήσει αρτιότερα όσους πρόκειται να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις. Όσοι υποψήφιοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αξιολόγησης μπορούν να λάβουν μέρος κανονικά στις εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής.

Οι ακροάσεις των εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8/9/2012 (πρώτη φάση) στις και θα επαναληφθούν, για όσους υποψήφιους προκριθούν την Τετάρτη 12/9/2012 (δεύτερη φάση). Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται με προσωπικές συνεντεύξεις με τη Διεύθυνση της σχολής την Παρασκευή 14/09/2012.

Η «δήλος» πρωτοπορεί με: Μαθήματα για τους σπουδαστές της σχολής με επισκέπτες καθηγητές, σημαντικά στελέχη του θεάτρου. Υποκριτική κινηματογράφου («ο ηθοποιός μπροστά στη κάμερα») και δημιουργία μικρών ταινιών. Τη διάθεση θεάτρου και υλικοτεχνικής υποδομής για παραστάσεις τελειόφοιτων και απόφοιτων της σχολής. Τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων για τους σπουδαστές αλλά και νέους επαγγελματίες του χώρου με καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την οργάνωση Γραφείου Διασύνδεσης της σχολής και επαγγελματικής προώθησης των απόφοιτων.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ»

Πολυτεχνείου 1 & Γιαβάση 11, Πλατεία Αγίας Παρασκευής, 210 6014.087, 210 6085.658, www.peri-texnis.gr

Χώρος εκπαίδευσης, εξάσκησης και τριβής στο εξειδικευμένο αντικείμενο του σχεδίου και της ζωγραφικής, που αφορά στις ειδικές εξετάσεις των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ, σχολές Καλών Τεχνών και τη δημιουργική ενασχόληση παιδιών και ενηλίκων. Με την εμπειρία στο χώρο των εξετάσεων, το άριστο σύστημα που ακολουθείται, το προσωπικό ενδιαφέρον για το μαθητή και τον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στοχεύει στη σίγουρη επιτυχία των υποψηφίων.


BACK TO SCHOOL WITH… NEW SCHOOL. ATHENS!

 

Η καινοτομική σχολή ψηφιακής φωτογραφίας και κινηματογράφου πρωτοπορεί με νέα προγράμματα σπουδών

Το NewSchool.Athens ο πιο καινοτομικός εκπαιδευτικός φορέας φωτογραφίας στην Ελλάδα με την πρώτη του εμφάνιση προσέγγισε και κέρδισε το δικό του κοινό, προσφέροντας προγράμματα κατάλληλα επεξεργασμένα και προσαρμοσμένα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Το ΝewSchool.Athens, ολοκληρώνοντας με τεράστια επιτυχία τον πρώτο εκπαιδευτικό του κύκλο, επανέρχεται δυναμικά με νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών φωτογραφίας full time και part time, εισάγει για πρώτη φορά πρόγραμμα κινηματογράφου για τους λάτρεις της 7ης τέχνης και συνεχίζει τα επιτυχημένα workshops που γίνονται Σαββατοκύριακα. Οι διεθνείς συνεργασίες συν-διοργάνωσης workshop επεκτείνονται με το International Center o Photography (ICP) της Νέας Υόρκης και το ΝewYork Institute of Photography ενώ το πρόγραμμα υποτροφιών του ΝewSchool.Athens διευρύνεται με τη συμμετοχή ιδιωτών, ιδρυμάτων και εταιριών.

Τον Ιανουάριο 2012 το NewSchool.Athens ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τον εμβληματικό φωτογράφο Αnders Petersen. Tώρα το NewSchool.Athens διευρύνει το πρόγραμμα του και παρουσιάζει τον δεύτερο εκπαιδευτικό του κύκλο προσφέροντας πρόγραμμα σπουδών «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» διάρκειας 16 εβδομάδων (4 μήνες) στην επιλογή full time και 30 εβδομάδων (8 μήνες) στην επιλογή part-time. Επίσης ξεκινά και το εντατικό πρόγραμμα «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» διάρκειας 4 εβδομάδων (full time) και 8 Σαββατοκύριακων (part time) με στόχο την δημιουργία ταινίας μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» του ΝewSchool.Athens αποτελείται από 3 μαθήματα, την Οπτική Επικοινωνία, Κάμερα & Φωτισμός και Ψηφιακός Σκοτεινός Θάλαμος και Εκτύπωση και δίνει ένα βασικό κορμό γνώσης φωτογραφίας. Τα workshops καλύπτον έξι διαφορετικές θεματολογίες σε καλλιτεχνική, αρχιτεκτονική, μόδα, φωτορεπορτάζ, γάμο. Επίσης συνεχίζεται και το δημοφιλές «Introduction to photography” που αποτελεί μοναδική ευκαιρία εξοικείωσης με τη αντικείμενο της φωτογραφίας και τη σχολή.

Τέλος, σε συνέχεια των επιτυχημένων master workshops το ΝewSchool.Athens σε συνεργασία με το “Athens House Of Photography” φιλοξενεί το γνωστό Φιλανδό φωτογράφο Arno Minkkinen για ένα μοναδικό σεμινάριο στα αγγλικά, από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου 10-4μμ στους χώρους του στην Κεραμεικού 53.

Για εγγραφές αλλά και για περαιτέρω πληροφορίες των μαθημάτων μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της σχολής: www.newschoolathens.org ή να καλέσετε στο 210- 5243694.

Το NewSchool.Athens θα διαθέσει και υποτροφίες για ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες βάση αξιολόγησης της δουλειά των υποψηφίων, έκθεση στόχων και συνέντευξη από επιτροπή καθηγητών.

Tο πρόγραμμα ολοκληρωμένων σπουδών φωτογραφίας εντατικής φοίτησης- 16 εβδομάδων ξεκινά 22 Οκτωβρίου. Τα σεμινάρια παραδίδονται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Workshops Φωτογραφίας (Νοέμβριος 2012)- Εισαγωγή στη Φωτογραφία, Καλλιτεχνική Φωτογραφία, Φωτορεπορτάζ, Αρχιτεκτονική Φωτογραφία, Εξωτερική Φωτογράφιση Μόδας, Καλλιτεχνική Φωτογραφία Γάμου.

Προγράμματα εκμάθησης της τέχνης του κινηματογράφου (Νοέμβριος 2012)- ΤΒC

Διδάσκοντες & συνεργάτες ΝewSchool.Athens:

· Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα φωτογραφίας 16 εβδομάδων: Παύλος Συμεών, Κώστας Ιωαννίδης, Νίκος Βασιλάκης, Βασίλης Ξύδας

· Workshops: Anders Petersen, Πάνος Κοκκινιάς , Kamilo Nollas, Γιώργης Γερόλυμπος, , Νικάνδρη Κουκουλιώτη, Πηγή Κωσταντίνου, Γιάννης Μπουρνιάς, Νίκος Παπαδόπουλος, Πέτρος Σοφικίτης, Μαριλένα Σταφυλίδου, Γιώργος Μαλεκάκης

NewSchool.Athens (www.newschoolathens.org): Mε έδρα του το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα τον Κεραμεικό, το NewSchool.Athens προσφέρει αρτιότατες εγκαταστάσεις, ευέλικτης διάρκειας μαθήματα, εξαιρετικό μαθησιακό περιβάλλον, διεθνείς συνεργασίες όπως με το Σουηδικό Berghs School of Communication και το Νορβηγικο Bilder NordicSchool of Photography, την Ιταλική Accademia Creativia και το Ισραηλίτικο Bezadel Academy of Arts and Design. Με συνεργάτες πολλές ηγετικές μορφές στον παγκόσμιο χώρο της φωτογραφίας και της τέχνης, το NewSchool.Athens φιλοδοξεί να γίνει ο καταλύτης της δημιουργικής έκφρασης σπουδαστών με όραμα και ταλέντο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.newschoolathens.org

Facebook: www.facebook.com/newschool.athens