Αρχειο

Μυστηριώδης εξαφάνιση του κινέζου «διαδόχου»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25689-59582.jpg

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα, ο Κινέζος αξιωματούχος του ΚΚ Xi Jinping που αναμένεται να αναλάβει το κόμμα και τη χώρα τον επόμενο μήνα από τον Hu Jintao, έχει εξαφανιστεί από κάθε δημόσια εμφάνιση τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Xi ακύρωσε τις τελευταίες μέρες συναντήσεις με ξένους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων η Χίλαρι Κλίντον την προηγούμενη Τετάρτη και ο Δανός πρωθυπουργός τη Δευτέρα ενώ απουσίασε και από τη συνάντηση της στρατιωτικής επιτροπής του κόμματος στην οποία είναι αντιπρόεδρος.

Σύμφωνα με ανώνυμες κινεζικές πηγές, κυκλοφορούν στη χώρα φήμες κάθε είδους που κυμαίνονται από ατύχημα έως εσωκομματικό ξεκαθάρισμα και φουντώνουν περισσότερο μετά από την πρόσφατη δίωξη και εξαφάνιση άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος.

Από την πλευρά της κινεζικής κυβέρνησης τηρείται σιγή υχθύος ενώ χαρακτηριστικό της καθησυχαστικής στάσης που προσπαθεί να κρατήσει είναι ότι τη Δευτέρα μεγάλη κομματική εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφία από ομιλία του Xi Jinping, που όμως ήταν από την τελευταία δημόσια εμφάνισή του την 1η Σεπτεμβρίου.

ΒΚ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ