Αρχειο

Tα βίντεο της ντροπής

Οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στο πανηγύρι της Ραφήνας και στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25649-59523.jpg

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι οργανωμένες επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, παρουσία βουλευτών της, εναντίον μεταναστών μικροπωλητών σε πανηγύρι στη Ραφήνα το βράδυ της Παρασκευής και σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου το πρωί του Σαββάτου. Και στις δύο περιπτώσεις, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με πρόσχημα την καταπολέμηση του παρεμπορίου, επιχείρησαν να αντικαταστήσουν τις Αρχές, ζητώντας χαρτιά νομιμότητας από τους μικροπωλητές, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν με κοντάρια και ξύλα, καταστρέφοντας τους πάγκους και τα εμπορεύματά τους.

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ευθαρσώς ότι οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν. Στη Ραφήνα παρόντες ήταν οι βουλευτές Ηλιόπουλος και Γερμενής ενώ στο Μεσολόγγι ο κ. Μπαρμπαρούσης.

Μετά τα δύο αυτά περιστατικά, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ενώ αποσύρονται οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση.

(Η φωτογραφία και το κάτω βίντεο είναι από τη Ραφήνα)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ