Αρχειο

Το Truman Show τώρα και σε σειρά…

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25520-59340.jpg

Πιθανότατα θυμάστε το φιλμ του Peter Weir πίσω στο 1998 με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey που προοικονόμησε την εποχή της reality τηλεόρασης. Στα 14 χρόνια που μεσολάβησαν γυρίστηκαν εκατοντάδες reality shows, κανένα όμως δεν προσομοιάζει την ατμόσφαιρα και το εφιαλτικό κόνσεπτ της ταινίας όσο ένα πρότζεκτ που βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής για λογαριασμό του βρετανικού δικτύου Sky 1.

Σύμφωνα με την ιδέα, λοιπόν, σε μια απροσδιόριστη - για την ώρα - πόλη της Αγγλίας θα εγκατασταθούν κάμερες, οι οποίες θα παρακολουθούν τις ζωές επιλεγμένων οικογενειών για έναν ολόκληρο χρόνο. Η μεγάλη (και σημαντική) διαφορά με το σενάριο της ταινίας είναι ότι αυτή η παρακολούθηση θα είναι εν γνώσει της και ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εγκαταλέιψουν το show όποτε το επιθυμούν.

Δεν υπάρχει ακόμα τίτλος, οι executives που το τρέχουν ανήκουν στην ομάδα που έστησε το original ‘Big Brother’ και στόχος τους όπως δηλώνουν είναι να «μεγιστοποιήσουν τον συνδυασμό reality και σαπουνόπερας στοιχείων σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα χωρίς σενάριο».

Απ’ ότι φαίνεται δυστυχώς μπαίνουμε στην εποχή RealityTV 2.0

 

- Π.Μ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ