Αρχειο

Συνεννόηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη εν όψει των κρίσιμων συναντήσεων στην Ευρώπη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25174-58771.jpg

Για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Τετάρτη αλλά και για τις επικείμενες συναντήσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το Σάββατο, ενημέρωσε τηλεφωνικά το πρωί ο πρωθυπουργός τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει και η συνάντηση μεταξύ της κ. Μέρκελ και του κ. Ολάντ, με τους δύο ηγέτες να αναζητούν κοινή γραμμή στο θέμα της Ελλάδας.

Σήμερα πάντως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφαγκ Σόιμπλε δήλωσε πως η επιμήκυνση της περιόδου εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου η χώρα να περιορίσει τις δαπάνες της, δεν θα λύσει τα προβλήματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει την αναβολή της εξόφλησης των δανείων στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ, προκειμένου να αποφύγει το αίτημα νέας χρηματοδότησης (που θα συνοδεύει την επιμήκυνση), που δύσκολα θα περνούσε από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται πιθανότατα και η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στη γερμανική Bild ότι «περισσότερος χρόνος δε χρειάζεται και περισσότερα χρήματα».

ΤΣ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ