Αρχειο

Θρίαμβος της θέλησης στο τρίαθλο γυναικών με νίκη στο photo finish

Δυο ώρες λυσσαλέας μάχης στήθος με στήθος σε ένα από τα πιο σύνθετα και επίπονα σπορ επί γης δε στάθηκαν αρκετές για να παγιώσουν το προβάδισμα της μιας επί της άλλης στον αγώνα του τριάθλου γυναικών. Τελικά, έπειτα από ένα εξουθενωτικό μενού που περιλάμβανε 1500 μέτρα κολύμβησης, 43 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 10 χιλιόμετρα τρεξίματος, η Nicola Spirig και η Lisa Norden χρειάστηκαν τη συνδρομή του photo finish για να πληροφορηθούν ποια από τις δυο τους θα γινόταν η κάτοχος του χρυσού.

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δυο ώρες λυσσαλέας μάχης στήθος με στήθος σε ένα από τα πιο σύνθετα και επίπονα σπορ επί γης δε στάθηκαν αρκετές για να παγιώσουν το προβάδισμα της μιας επί της άλλης στον αγώνα του τριάθλου γυναικών.

Τελικά, έπειτα από ένα εξουθενωτικό μενού που περιλάμβανε 1500 μέτρα κολύμβησης, 43 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 10 χιλιόμετρα τρεξίματος, η Nicola Spirig και η Lisa Norden χρειάστηκαν τη συνδρομή του photo finish για να πληροφορηθούν ποια από τις δυο τους θα γινόταν η κάτοχος του χρυσού.

Τερμάτισαν μαζί, με χρόνο 1 ώρα, 59 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, όμως το μετάλλιο κατέληξε στην τριαντάχρονη Ελβετίδα Spirig, η οποία έκοψε πρώτη την ταινία, προτάσσοντας το στήθος και τους γοφούς της κατά ελάχιστα, πλην όμως καθοριστικά χιλιοστά.

«Διασχίζοντας τη γραμμή, είχα το προαίσθημα ότι κέρδισα, όχι όμως και την οριστική σιγουριά», δήλωσε η Spirig που κατέλαβε το πρώτο σκαλί του βάθρου έπειτα από τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς. «Χρειάστηκε η συνδρομή των κριτών για να επιβεβαιωθώ».

Μεσολάβησαν ορισμένα δραματικά λεπτά προτού η επίσημη αρχή αποφανθεί, στο τέλος όμως τόσο η Ελβετίδα, όσο και η Σουηδέζα αντίπαλός της πανηγύρισαν, αφότου ωστόσο αφεθούν να καταρρεύσουν στο ταρτάν υποκύπτοντας στην εξάντληση, μαζί με τη χάλκινη νικήτρια, αυστραλιανή Erin Densham που τερμάτισε σε χρονική απόσταση 31 δευτερολέπτων.

«Πιστεύω ότι στήσαμε ένα καλό σόου για σας, παιδιά», δήλωσε με τη σειρά της η Norden, επιδεικνύοντας απροσμέτρητο κουλ. «Εξεπλάγην και η ίδια με τον εαυτό μου πού βρήκα το απόθεμα ενέργειας να κοντραριστώ με τη Spirig σε τέτοιο βαθμό. Έφτασα κοντά, αλλά προφανώς όχι αρκετά».

n

Το photo finish του τριάθλου γυναικών. Αριστερά η Norden, δεξιά η χρυσή Ολυμπιονίκης Spirig.