Αρχειο

Ιστορία έγραψε ο «Blade Runner» Όσκαρ Πιστόριους περνώντας άνετα στα ημιτελικά των 400μ.

 Όντας ο πρώτος αθλητής με τεχνητά μέλη που διαγωνίζεται σε Ολυμπιάδα, ο Όσκαρ Πιστόριους ήταν ήδη κατοχυρωμένος σαν η πιο ξεχωριστή φιγούρα του φετινού τουρνουά. Σήμερα ωστόσο, και με 40.000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου φιξαρισμένους επάνω του, ο νοτιοαφρικανός σπρίντερ έγραψε το επόμενο κεφάλαιο του μύθου του, τερματίζοντας δεύτερος στον προκριματικό των 400 μέτρων, με χρόνο 45.44 δευτερόλεπτα, μια θέση πίσω από τον δομινικανό Λουγκουελίν Σάντος, ο οποίος πέτυχε επίδοση 45.04 δευτερολέπτων.

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 Όντας ο πρώτος αθλητής με τεχνητά μέλη που διαγωνίζεται σε Ολυμπιάδα, ο Όσκαρ Πιστόριους ήταν ήδη κατοχυρωμένος σαν η πιο ξεχωριστή φιγούρα του φετινού τουρνουά.

Σήμερα ωστόσο, και με 40.000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου φιξαρισμένους επάνω του, ο νοτιοαφρικανός σπρίντερ έγραψε το επόμενο κεφάλαιο του μύθου του, τερματίζοντας δεύτερος στον προκριματικό των 400 μέτρων, με χρόνο 45.44 δευτερόλεπτα, μια θέση πίσω από τον δομινικανό Λουγκουελίν Σάντος, ο οποίος πέτυχε επίδοση 45.04 δευτερολέπτων.

Τρέχοντας στον έκτο διάδρομο, ο Πιστόριους ξεσήκωσε επευφημίες ακόμη και στο ζέσταμα, ενώ το προβάδισμα που απέκτησε στο δεύτερο μισό της διαδρομής του επέτρεψε να χαλαρώσει τον ρυθμό του στο φινάλε προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για τον ημιτελικό της Κυριακής.

ΔΚ